11 dingen die aantonen dat de kamer van je puber een zwart gat is

11 dingen die aantonen dat de kamer van je puber een zwart gat is

Een zwart gat is een gebied in het heelal waar de zwaartekracht zo sterk is dat niets eruit kan ontsnappen, zelfs geen licht. Wat wetenschappers niet weten is dat zo’n zwart gat niet alleen in het heelal voorkomt, maar ook gewoon bij ons thuis. In de kamers van onze pubers om precies te zijn. 

Deze dingen verdwijnen in de zwarte gat-kamer van je puber

1. Kleding – Geen idee hoeveel shirts en broeken ze hebben, want ze hebben steeds hetzelfde setje aan. Feit is dat ze je wel hun nieuwe aankopen laten zien, maar dat die vervolgens nooit meer het daglicht zien.

2. Pasjes – Je kunt nieuwe bankpassen, buspassen, kluispassen blijven aanschaffen, want zodra ze de kamer van je puber bereiken zie je ze nooit meer terug.

3. Servies – Borden, bekers, bestek, het gaat allemaal met je puber mee naar boven. Waar het blijft? Geen idee.

4. Opladers – Pubers zijn grootverbruikers van opladers, voor hun telefoon, voor hun laptop, voor hun controllers, ja, voor wat niet eigenlijk. Je schaft ze wekelijks aan, want op een of andere manier verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

5. Sleutels – Du moment een sleutel in de broekzak van je puber glijdt, kun je eigenlijk al een nieuwe bestellen. Want zodra die broek in de puberkamer wordt achtergelaten zie je die en de sleutel ook nooit meer terug.

6. Schoenen – Hoe nieuw en pas aangeschaft ze ook zijn, sneakers hebben er een handje van om in de kamer van he puber gewoon in rook op te gaan.

7. Schoolboeken – Hoewel ze een compleet stapeltje schoolboeken aan het begin van het jaar hebben, blijft dat stapeltje maar heel lang compleet. En ben je voor dat je het weet wéér een nieuw wiskunde boek aan het bestellen en koop je een nieuw  Nederlands grammatica boek.

8. Jouw kleren – Ja, ze hadden jouw trui geleend. En ook jouw jas. En eigenlijk ook je schoenen. Maar ook dat is verdwenen in het zwarte gat op hun kamer.

9. Handdoeken – De stapel handdoeken in je badkamer slinkt met de dag. Ze belandden, nat en al, ergens op de kamer van je puber. Maar terugvinden, ho maar.

10. Eten – Je had nog een paar tompoucen liggen. En een zak chips. En een reep chocolade. Maar eenmaal mee naar boven genomen door je puber heb je die nooit meer teruggezien.

11. Hun brein – Geen idee wat daar mee is gebeurd. Je hebt het al maanden niet meer gezien. Zij zelf eigenlijk ook niet.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Lees ook: De puber gaat zijn kamer schoonmaken in 101 irritante stappen en Geld verdienen aan je puber, zo doe je dat

 

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Schurft in de puberkamer? Deze poetsgoeroe legt uit wat je moet doen

Op NOS.nl  lazen we tot onze schrik dat in studentenhuizen steeds meer...
Lees verder