Waarom je als pubermoeder beter op je werk kunt zitten dan thuis

Hopelijk zit je als je dit leest lekker achter je bureau, of in de trein of bus naar het werk. Blijf daar zo lang mogelijk. Vervelende collega’s, deadlines en een traag lopend project, je kunt het allemaal aan. Want als je thuiskomt, weet je zeker dat:

#1 Je eerst de hond uit moet laten
#2 Daarna een verhaal zonder kop en zonder staart moet aanhoren van je dochter, die aan het einde van het verhaal moet huilen en vijf minuten dáárna later weer zingend door het huis loopt.
#3 Vervolgens moet je op je zoon FBI-vraagtechnieken loslaten om erachter te komen waar hij je bankpas heeft gelaten na de laatste keer dat hij ermee boodschappen heeft gedaan bij Albert Heijn.
#4 Als je de badkamerdeur opendoet, zie je dat de hele wasmand is omgekieperd tijdens een zoektocht naar een kledingstuk.
#5 Je ongeveer tien handdoeken van de grond moet oprapen, dekseltjes op potjes draaien en dopjes op tubes tandpasta doen.
#6 Je vervolgens uit de wasbak je lievelingshaarborstel vist.
#7 Je de kamerdeur van je dochter die openstaat maar meteen dichtdoet, omdat is te zien dat daar zich een berg kleren van ongeveer een meter hoog bevindt.
#8 Je zoon vuurt een aantal vragen op je af, die allemaal beginnen met de formulering ‘Waar is?’, om aan te geven dat hij zijn scheikundeboek, scheenbeschermers en voetbalshirt kwijt is. Ja, hij had al gezocht in de wasmand.
#9 Je onder de kapstok een rugzakje met de voetbalschoenen vindt, die al drie weken zoek waren en waarvoor je zoon al vervangende exemplaren had gekocht die over de 100 euro kostten want goedkopere ‘zaten niet lekker’.
#10 Je op Magister kijkt en ontdekt dat je dochter een 3,6 had voor het proefwerk Frans waar ze -zo zei ze herhaaldelijk- heel hard voor had geleerd.
#11 Wanneer wilt gaan koken, én de hamburgers waar je zo’n zin in had inclusief de broodjes al opgegeten te zijn toen ze uit school kwamen.
#12 Je keuken dientengevolge een slagveld is.
#13 Niemand dus meer honger heeft, en jij daarom degene bent die naar de winkel moet
#14 Je zoon ondanks herhaaldelijk verbieden toch is gaan zitten gamen.
#15 Je dochter onder eten vragen op je afvuurt die allemaal beginnen met de formulering: ‘Mag ik?’
#16 Je op al die vragen allemaal een volmondig ‘nee’ kunt antwoorden.
#17 De chocola op is.
#18 Er geen plek meer is voor jou op de bank zodat je eens ongestoord een potje kunt Netflixen.
#19 Je als je eindelijk met rust wordt gelaten, een fles wijn gaat opentrekken.

Tags from the story
, ,
Lees ook
Geschreven door
More from Martine De Vente

Meisje koopt een taart voor haar moeder, omdat ze blij is om gevaccineerd te zijn

Alyssa Jackson zat een ijsje te eten met haar zus, en ze...
Lees verder