Pas op: pubers spelen gevaarlijk bierspel

Bierdop in slokdarm (beeld: Instagrampagina UMCG endoscopie)

Dat pubers drankspelletjes is bekend. Er is nu een gevaarlijk bier-spelletje dat wordt gespeeld. Pubers belanden erdoor in het ziekenhuis.

Het UMC Groningen laat via de Instagrampagina van het UMCG endoscopie zien wat er gebeurt als je dit spel speelt. In Dagblad van het Noorden leggen medici uit waar ze de afgelopen weken druk mee bezig zijn geweest, namelijk met het verwijderen van bierdoppen uit slokdarmen en magen. Het is een rechtstreeks gevolg van het nieuwe populaire drankspel waarbij bierdoppen in een glas bier worden gegooid. Eindigt de dop in het glas, dan dient het biertje in een teug te worden opgedronken. Daar kleven behoorlijke gezondheidsrisico’s aan. De bierdop wordt namelijk ook meer dan eens opgedronken. Volgens het Endoscopiecentrum is dat zelfs levensgevaarlijk. Aangezien de doppen groot en scherp zijn kan dit schade veroorzaken aan het weefsel van de slokdarm en de maag.

Beeld: Instagrampagina UMCG endoscopie

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Saskia Smith

10 dingen die je puber als peuter deed en nu nog steeds doet

Oké, er is een verschil van pak ‘m beet, een meter lengte,...
Lees verder