9 bewijzen dat pubers en eten een superirritante combinatie is

Het aller-aller-aller-irritantst aan het hebben van pubers vind ik dat ik de hele dag met eten bezig moet zijn. Natuurlijk begrijp ik dat ik als volwassene de verantwoordelijkheid heb om ervoor te zorgen dat de mondjes gevoed zijn. Maar het onderwerp is next-level belangrijk en zij gaan er superirritant mee om.

1. Voor ik pubers had wist ik niet dat er zoveel aan te merken valt op het eten dat ik klaarmaak, maar ineens blijk ik samen te wonen met twee food critics. Die mij weinig sterren geven als chef-kok. Want dat waar ze trek in hebben is net niet wat er op tafel staat. We eten ook blijkbaar altijd hetzelfde. En het is schandalig dat er bijna nooit sushi op tafel staat.

2. De vraag: wat eten we vanavond is 9 van de 10 dagen voor 9 uur ’s ochtends al gesteld. In ieder geval voor ik in de stemming ben om over de warme maaltijd na te denken.

3. Zelfs als ze niet thuis zijn, word ik bij hun eet lief-en-leed betrokken. Zo kan ik een appje krijgen van de puber die mij heel graag wil laten weten vanuit de klas dat de boterham niet lekker is. Of hoe vreselijk het is dat hij geen geld heeft voor een lekker broodje in de kantine.

4. Het is alsof je samenwoont met Hollebolle Gijs. Voedsel verdwijnt sneller dan jij het kun bijvullen. Al doe je nog zo je best, daar valt simpelweg niet tegen op te kopen. Maar omdat ze echt niet te genieten zijn als ze nog niet gegeten hebben, doe je je stinkende best om dat te voorkomen. Het is een gebed zonder end.

5. Mijn eigen eten is niet veilig. Als ik thuiskom van een dag werken, is het een verrassing wat er nog is. Regelmatig is zelfs die superfijne chocoladereep die ik voor mezelf had gekocht en verstopt, toch op magische wijze in de pubergrot verdwenen.

6. Zelfs als ze ziek zijn, moet er flink wat in de snaveltjes. Die van mij kan serieus met een heel zielig stemmetje vragen of ik chips mee wil nemen uit de supermarkt.

7. Ze pakken schaamteloos het laatste van iets en zetten de verpakking netjes terug in de kast, zodat ik misgrijp op het moment dat ik sta te koken.

8. Maar toch zijn ze wel selectief in het eten dat ze eten. Ik kom regelmatig een zakje groene soppige smurrie tegen onder in een tas, dat eens een overheerlijke lunch was – door mij klaargemaakt.

9. Als ik mijn best doe om iets vitamine- en vezelrijks in elkaar te klussen, kan ik steevast rekenen op een opmerking als: ‘Kunnen we geen thuisbezorgd laten komen, want we gaan toch geen bruine bonen eten? Gatver!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Couch Yoga: nieuwe yoga-vorm gebaseerd op bankhangen van pubers

We hebben een YouTube-kanaal! Waar je de allerleukste video's kunt zien over leven én overleven met pubers. Zoals Couch Yoga, een nieuwe yoga-vorm gebaseerd...

43 dingen die ik denk als mijn pubers voorjaarsvakantie hebben

Vandaag begint (voor een deel van Nederland) de voorjaarsvakantie. De pubers van Saskia zijn ook vrij. En dat levert een opmerkelijke stroom gedachten op. ...

17 dingen waaraan je de derdeklasser meteen herkent

Je puber is geen rookie meer op school, maar het examen is ook nog lang niet in zicht. Daar gedragen ze zich dan ook...

10 tekenen dat je kind flow, of een fix heeft, ofwel verkering 2.0

<Heeft je puber al flow? Ja, wij moesten het ook even navragen bij onze pubers, want wat in vredesnaam is ‘flow hebben’. Welnu, dat...

Deze dingen zijn niet per se lekker, maar zien er wel goed uit op Instagram

Stijgt het water in je mond boven zeeniveau bij het zien van heerlijke gerechten? Tegenwoordig hoef je je Instagram-app maar te openen en je...

Prachtig voorbeeld voor onze pubers: volg je droom

Dromen, we doen het allemaal. Maar je dromen echt waarmaken doen maar weinig mensen. Patrice Banks houdt van hoge hakken, mooi gelakte nagels, en...vies...

36 redenen waarom we zo ontzettend genieten van onze pubers

Los van dat pubers grappig en origineel zijn en we ook best wel met en om ze kunnen lachen, zijn er nog een heleboel...

27 bewijzen voor pubers dat wij uit de vorige eeuw komen

Onze pubers weten het zeker: ouders komen uit de vorige eeuw. Wat natuurlijk ook zo is, maar ze bedoelen dat ze zich echt niks...

42 Dingen die pubers roepen als ze van jou een klusje moeten doen

Het gras maaien, de keuken opruimen, de hond uitlaten; het zijn allemaal klusjes die je puber prima kan doen. Alleen... ze weigeren categorisch, of...

15 dingen die pubers als ontbijt eten en heel normaal vinden

Pubers blinken niet alleen uit in hun onovertroffen eetlust, maar ook in hun creativiteit in dat wat ze in de ochtend eten. En dat...

Waarom Anne-Marie heel blij is dat haar pubers Friends kijken

Pubers die de hele dag op sociale media rondhangen: je kunt er niet omheen en het is reuze irritant. Des te fijner als Anne-Marie...

24 opmerkingen waardoor je zeker ruzie krijgt met je puber

Ok, we doen ons best. Maar we zijn nou eenmaal niet de favoriete personen op aarde voor onze pubers. Door de opmerkingen die we...

Knight Rider terug, hoe retro wil je het hebben?

Het kan tegenwoordig niet retro genoeg zijn. Nu wil David Hasselhoff -je weet wel, ook die van Baywatch- Nightrider terugbrengen als serie. Dat is...