Kinderen die helpen in het huishouden zijn later succesvoller

Kinderen die helpen in het huishouden zijn later succesvoller

Als je kind meehelpt met klusjes in huis is de kans groter dat ze later in hun professionele leven succes hebben. Dat is nog eens goed nieuws. 

Kinderen die helpen in het huishouden zijn later succesvoller

Opvoedingsexpert Julie Lythcott-Haims is ervan overtuigd dat kinderen die de handen uit de mouw steken later succesvol zullen zijn. In haar boek How to Raise an Adult schrijft ze dat ‘hoe vroeger je kinderen betrekt bij het huishouden en klusjes laat uitvoeren, hoe sneller ze begrijpen dat werk deel uitmaakt van het leven’.

Die uitspraak heeft ze overigens gebaseerd op een langetermijnstudie van Harvard die huishoudelijk werk bij kinderen aanmoedigt. Volgens haar moet je kinderen zo vroeg mogelijk mee laten helpen. Later zullen ze je alleen maar dankbaar zijn. Want van meehelpen leren ze initiatief nemen en samenwerken en ze worden er zelfstandig door. Bovendien krijgen ze meer zelfvertrouwen en zijn ze beter voorbereid op het echt leven.

Overigens zou het fijn zijn als Harvard ook een een studie doet naar hóe je die pubers dan aan het werk krijgt zodat we ze kunnen voorbereiden op dat echte leven zonder te zeuren, eindeloos vragen, gek worden en ruzies maken over bord in de afwasmachine zetten en je kleren opruimen. Wij hebben wel alvast een life hack voor je waarin we laten zien hoe je kunt verdienen aan je pubers als de geen klusjes in huis doen en maakten een paar instructievideo’s voor je pubers. Doe er je voordeel mee!

Hoe doe je de deksel op de pindakaaspot

Hoe ruim je je was op

Hoe zet je je bord in de afwasmachine

Hoe zet je een pak melk weer terug in de koelkast

Bron: hln.be

Geschreven door
More from Saskia Smith

30 dingen die pubers doen in tijd uitgedrukt

Als je met een stopwatch bijhoudt hoe lang of kort onze pubers...
Lees verder