Dat pubers later seks hebben, is niet per se goed nieuws

Ook tongen doen ze steeds later.

Een opluchting voor veel moeders (en vaders!): het kroost gaat steeds later aan de sex. Was de helft op zijn 17,1e al ontmaagd, nu is die leeftijd 18,6. Ook met tongzoenen, strelen en orale seks doen ze veel later ervaring op dan vijf jaar geleden: anderhalf jaar.

Een veel kleinere kans dus op discussies aan de keukentafel over voorbehoedsmiddelen, vage figuren (m/v) die ’s morgens de trap afkomen en geslachtsziekten. Aan bangmakerij voor  tienerzwangerschap hoef je ook niet meer te doen. Je kind gaat pas seksen als hij mag stemmen en kan dan dus ook zelf naar de dokter.

Maar wacht even, pubers zijn toch geobsedeerd door seks? Of hebben we ze -door eindeloos voor te lichten over seks, geslachtsziekten en de risisco’s op zwangerschap- een murw gemaakt? Ze krijgen in groep 7 er al voorlichting over, de leeftijd waarop seks nog ‘ieuw’ is.

Wat ook nog zou kunnen, is dat er online zoveel porno voorhanden is dat ze minder behoefte hebben om het te doen voor ‘het echie’. Of ze vinden seks gewoon niet meer zo interessant meer. Een andere verklaring, volgens Suzanne Meijer, programmaleider Soa Aids Nederland in De Telegraaf,  is namelijk dat de pubers meer in beslag worden genomen door Instagram en Snapchat.

Nou weten we niet of dat wel zo’n goede ontwikkeling is. Gezonder zou zijn als je op die leeftijd geobsedeerd zou zijn door seks.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Samenwerken

Samenwerken met Tis Hier Geen Hotel? Adverteren? Of samen met ons een...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *