10 dingen die pubers doen om hun leven aangenaam te maken

Zo wordt je leven nog leuker

Pubers zijn zo heerlijk vindingrijk. Wars van regels en hoe het hoort verzinnen ze allerhande manieren om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. Daar zouden wij iets van kunnen leren, in plaats dat we het raar vinden of zeggen dat ze dat niet moeten doen.

YouTube kijken onder de douche

Ze nemen hun telefoon 0-ver-al mee naar toe, dus ook als ze gaan douchen. En dus hoor je heel hard uit de badkamer American Dad of The Simpsons of een aflevering van Friends schallen.

Liggend eten

De Romeinen deden het, en de Grieken, en pubers dus. Die eten horizontaal. Niet alleen bijzonder ontspannen, maar ook handig. Je buik is de tafel en die after dinner nap kun je meteen doen.

Kleren op je bed

Waarom zou je je was opvouwen en in de kast leggen als je die schone berg wasgoed ook gewoon op je bed kunt leggen?  Lekker overzichtelijk in de ochtend en je hebt meteen al je kleren binnen handbereik.

Bellen met de halve klas tegelijk

Bellen 2,0: iemand bellen, nog 12 anderen aan het gesprek toevoegen, telefoon op speaker stand en volumeknop op 10. Het vergt enige concentratie zo’n gesprek, maar hé, dan heb je wel meteen iedereen gesproken.

Drop ’n go

Alles maar de hele tijd opruimen kost best veel tijd. Pubers droppen hun spullen, schoenen, jas, tas, sleutels, hoofd, ergens in het huis om het daar, als ze het weer nodig hebben, weer op te pakken.

Elke dag feest

Waarom zou je niet in een glitterjurk, gestyled haar en vol in de make-up naar je werk gaan? Of in je trouwpak? Pubers kleden zich nooit to the occasion, maar alsof elke dag één groot galafeest is. Dat van het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen snappen zij als geen ander.

Seizoenloos leven

Waarom alleen je korte broek in de zomer aan? Waarom je winterjas alleen in de winter? Hoezo setjes winter- en zomerkleding? Kleren draag je toch gewoon het hele jaar? Dus.

Freak shake in de ochtend – of iets anders met veel chocolade en calorieën

Het is even schrikken zo’n enorme shake met ijs, chocolade, mini-muffins, donut, marshmallows en eetbare glitter, maar het is best lekker, je wordt er een blij mens van én je zit tot het avondeten vol.

Insta-waardig door het leven gaan

Het leven mag best elke dag een Instagram-plaatje zijn. Waarom niet? Het betekent immers dat je je allerleukste versie van jezelf laat zien.

Be like Pippi

Pubers denken en doen net als Pippi Langkous:  Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. En dus treden ze elke dag het leven met open armen tegemoet. Dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen!

***

Lees ook Hilarische appjes van pubers en hun ouders en Dingen die ze je niet verteld hebben toen je moeder werd.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Om aan je puber te laten zien en horen, heerlijke nineties nummers!

Lekker begin van het weekend: de jaren negentig nummers waar wij zo...
Lees verder