14 keiharde bewijzen dat pubers je stokoud doen voelen

In mijn hoofd kan ik dan nog wel een jonge, vitale vlotte dame zijn, ik krijg steeds meer aanwijzingen dat het tijd is om dat beeld bij te stellen. Het contrast met mijn pubers is namelijk wel heel groot en door het samenleven met hen, verander ik in rap tempo in een oud vrouwtje die het allemaal niet meer zo goed kan bijbenen. Ik noteer de volgende veertien waargebeurde situaties:

1. Als ze praten over beroemdheden waar ik echt never nooit van heb gehoord en die iedereen zonder rimpels wel schijnt te kennen, zoals Snapking en Johnny Bravo.
2. Als mijn dochter zegt dat die spijkerbroek echt niet meer kan en ik me realiseer dat ik hem inderdaad al vier jaar heb. Vroeger moest ik ieder jaar een nieuwe hebben om een beetje bij de tijd te blijven.
3. Als ze me er fijntjes op wijzen dat ik mijn social mediagebruik maar beter tot Facebook kan beperken, want dat is namelijk voor oude mensen die vooral veel zeuren.
4. Als ze met hun vrienden herinneringen ophalen over hun vroeger en ik denk: ‘huh, dat was toch gewoon vorige week ofzo??’
5. Als ik iets vraag over een meme of Snapchat of iets anders hips en mijn dochter fijntjes zegt: ‘Tsja, hoe leg ik dat nu uit aan iemand van jouw leeftijd.’
6. Als mijn dochter helemaal stuk gaat wanneer ik een wink doe, je weet wel, met je vinger je oog van onder naar beneden trekken om aan te geven ‘zogenaamd’. ‘Ja! Ha, ha, dat heeft dus totaal geen effect he, met al die rimpels.’
7. Als ik net een nieuw truitje heb gescoord: ‘Beter doe je dat maar niet meer aan mam, dat is echt kleding voor jonge meiden.’
8. Als ik met mijn dochter een film zit te kijken en ik over een mooie man zeg ‘Zo, die is knap.’ En zij mij aankijkt alsof ik ineens in een stinkende dampende drol ben veranderd ‘Ieuw, gatver, je ben toch geen pedo??’
9. Als mijn tederbeminde en ik het over het ziekenfonds hebben en de pubers ons aangapen omdat ze echt geen idee hebben waar het over gaat. Hetzelfde gebeurt als ik het heb over het dubbeltje, het kwartje en de meier.
10. Als ik de appjes van mijn kinderen niet meer begrijp: omds, hzo, sws, ik vv me. Dat voel ik me zoals een hoogbejaarde zich voelt met een IPad.
11. Sowieso snap ik geen jota van dat taaltje van hen. Hoe vaak het me niet gebeurt als ik die Nederlandse rap hoor dat ik halverwege het nummer ineens hoor dat het gewoon Nederlands is en geen Oekraïens ofzo.
12. Als ik loop te stuntelen met mijn telefoon of laptop, mijn zoon mij meewarig aankijkt, het apparaat uit mijn handen pakt en even hup, hup doet en het is gefikst.
13. Als hij het me daarna probeert uit te leggen en dat me echt veel te snel gaat. Dan hoor ik mijn hersenpan kraken en voel dat de grenzen van mijn kunnen zijn bereikt.
14. Als mijn kreukels wel heel hard afsteken naast die gladde huidjes op die selfies die ze met me nemen.
Sowieso krijg ik grijze haren van die gasten. Ik denk dat het heel verstandig is om als ouder van pubers zoveel mogelijk op te trekken met leeftijdsgenoten, alleen op die manier hou je je ego nog een beetje heel.

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

57 dingen die ik denk als mijn pubers bijna vakantie hebben, maar nog niet helemaal

De toetsweken zijn voorbij, al het werk is gedaan, het is al duidelijk wie er over gaat en wie niet en toch moeten pubers...

Ralph ging shoppen met zijn puberdochter en begreep niks van wat ze zei

De puberdochter van Ralph MOEST echt nieuwe kleding, en dus toog hij met haar naar de stad voor de aanschaf van een nieuwe garderobe. En...

9 onorthodoxe methoden om die pubers hun teringzooi te laten opruimen

Jeanette is er hélémaal klaar mee. Ze stopt met het opruimen van de teringzooi van haar pubers. Hoe ze in deze beklagenswaardige positie is...

De hele klas doet de Romereis met het vliegtuig, Amira gaat met de auto

Amira (17) gaat met de klas naar Roma, maar weigert met het vliegtuig te gaan. Natuurlijk vanwege het klimaat. Dus ze regelde een (elektrische)...

Dit is waarom je puber jou soms keihard afwijst

Pubers kunnen ons soms keihard afwijzen. En al herhaal je steeds het mantra 'het is een fase', 'het is een fase', toch kan het...

27 dingen die jij pas deed na je 20ste, maar die jouw kinderen heel normaal vinden

Ok, onze ouders groeiden op met niks. Want oorlog meegemaakt, en daarna de Wederopbouw. Maar in de jaren tachtig en begin negentig hadden we...

‘Als je maar lief lacht, dan krijg je wel een voldoende’

Martine dacht dat leraren inmiddels zo professioneel waren dat ze niet meer gevoelig waren voor de charmes van vrouwelijke leerlingen. Maar dat blijkt niet...

Wat?! Friends is gewoon een hit onder pubers

Waar onze pubers over praten? Nou over Friends. Ja die serie uit de jaren negentig, de moeder aller sitcoms. Die wordt onder pubers op...

30 dingen die pubers soms tegen ons zeggen en waarvan wij helemaal van ons à propos zijn

We klagen wel eens over die pubers, maar ze kunnen ons soms ook behoorlijk verrassen. Omdat ze dan iets doen of zeggen waarvan wij...