Help! Mijn huis is ontploft (en dat komt door de pubers)

Het lijkt wel of het huis van Jeanette is ontploft. Ze schetst even hoe het eruit ziet als zij thuis komt na een dag hard werken. 

Sinds mijn kinderen pubers zijn, is mijn huis ontploft. Wat ik thuis aantref na een dag werken laat zich nog het best vergelijken met een oorlogsgebied. Op de aller-aller- alle slechtste dagen gaat het ongeveer zo:

1. Ik doe de poort open en struikel over twee fietsen die zo te zien direct na het passeren van de tuingrens zijn losgelaten als mikadostokjes.
2. Ik vloek wat en ga naar binnen. Daar tref ik aan in deze volgorde: een schoen, een schooltas, nog een schoen een jas en een paar sokken.
3. Ik kijk naar de keuken en zie een open keukenkastje met een halflege koektrommel en op het aanrecht staat het tostiapparaat met daarnaast korstjes van de kaas, een open zak brood en een leeg zakje noedels. Lekker dan.
4. Er is zo te zien wel een poging gedaan dingen in de vaatwasser te doen, maar die poging is er een in de categorie: ik laat het er gewoon invallen en doe heel snel de klep dicht.
5. Als ik de koelkast opendoe om te kijken wat ik kan gaan koken, lijkt het alsof deze is geplunderd door een roedel hongerige wolven. Alles wat enigszins lekker is, is aangevreten of op. Oh wacht, daar staat nog een pakje burgers. Oh nee, die is leeg, zucht…
6. Dan check ik de voorraadkast: hetzelfde verhaal. Aaargh, zo kan ik toch geen huishouden runnen mensen.
7. Ik loop naar boven om verhaal te halen. Terwijl ik naar boven loop, raap ik meteen wat beugelelastiekjes op. Ik geloof dat ik onderhand een trampoline kan punniken van al die plastic rondjes die ik in de loop der jaren heb opgeraapt.
8. Er staat er een onder de douche. Ik grijp mijn kans en check meteen even de kamer. Daar tref ik een sporttas aan met een natte handdoek, vieze sokken en een zakje brood dat inmiddels een blauwgroen vachtje heeft gekregen, jakkes.
9. Onder het bed ligt een vrachtlading aan lege verpakkingen, vieze sokken en God weet wat nog meer voor onhygiënische dingen. Niet te doen dit!
10. Ik neem meteen wat servies mee naar beneden dat er aan de stoflaag te zien al wat langer staat.
11. Als ik even later naar zolder loop, zie ik dat de wasmand uitpuilt. Niet alleen met honderdduizend handdoeken, ook met schone dingen want het is natuurlijk veel makkelijker om het in de wasmand te gooien dan het zelf op te vouwen en in de kast te leggen.
12. Als ik later naar de wc ga, zie ik een stapel lege wc rolletjes in het wasbakje dat 10 cm (!) naast de prullenbak staat.

Als ze niet zo verdomde leuk waren, mochten ze van mij vandaag nog op kamers!

***

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

31 redenen waarom pubers het anno nu veel makkelijker hebben

Pubers kunnen behoorlijk klagen over hun zware leven.  Maar als er iemand reden tot klagen heeft, zijn wij dat natuurlijk. Want toen wij puber...

25 uitspraken waardoor je weet dat winter en pubers geen goede match is

Het is winter, dus dan trek je iets warms aan. Zet je een muts op en gooi je een sjaal om je nek. Opdat...

Wat vaders doen op een open dag van de middelbare school

Hoe kies je de beste middelbare school voor je puber? Henk Hanssen, schrijver van Pubermanagement voor Mannen, denkt te weten hoe het moet. Gewoon...

Wat als je puber depressief is en steeds verder van je komt te staan?

De cijfers liegen er niet om: één op de vijf pubers is somber, één op de twintig is depressief. Het is verstandig om snel...

‘Mijn puber wil naar een niet-coronaproof Oud en Nieuw-feestje’

De zoon van Anne heeft plannen voor morgenavond. Want het nieuwe jaar moet goed ingeluid worden, vindt hij. Er is een feestje waar hij...

Drama: iPhone stuk. En wie gaat dat betalen?

Pubers zijn rommelig, vergeetachtig en slordig. Maar wie heeft in godsnaam verzonnen om ze met apparaten van enkele honderden euro's over straat te laten...

Tevreden zijn met een dik lichaam, columniste Asha ten Broeke legt uit waarom

Kun je tevreden zijn met je dikke lichaam? Of gewoon domweg gelukkig?  'Ja' is het antwoord van columnist Asha ten Broeke. Want zelfhaat is...

13 dingen die je vindt als je puber alleen thuis is geweest in de vakantie

Als puberouder trek je niet heel ontspannen de deur achter je dicht als je zonder de kinderen een weekendje weg of op vakantie gaat....

De jaren tachtig nekmat is weer terug

De revival van de jaren 80 is al een tijd gaande. De skinny jeans werden high waist broeken, de shirts werden croptops en ineens...