18 uitspraken van pubers die zich schamen voor hun ouders

Lieve en superleuke puberouders! Dank voor jullie reacties op het lijstje: 16 dingen die pubers zeggen als ze zich voor je schamen. Wat fijn dat ook jullie een bron van schaamte blijken te zijn voor het pubervolk. Al die herkenning maakt die hele puberteit toch een heel stuk dragelijker. We hebben de meest hilarische reacties op een rijtje gezet. Herken je jouw bijdrage?

 1. Dochter van 11 jaar stuurt een appje: ‘Mam, ik ga je zo even bellen reageer even spontaan a.u.b.’
 2. ‘Mam, stop hier mee, dit kan niet.’ ‘Wat kan niet?’ ‘Zingen op straat mam, stop daarmee!’
 3. ‘Mam, toen we laatst op het strand waren, ben ik gauw teruggegaan naar de camping want ik hoorde jouw stem steeds.’
 4. ‘Jezus mens… ik loop voor schut met jou.’
 5. Als ik dochterlief van bijna 11 een dikke smakkerd wil geven: ‘Mam, ieuw, nu ff niet! Die kinderen die voorbijfietsen zitten bij mij op school hoor!!’ Ze kijkt ze ff na, wanneer ze de hoek om zijn, zegt ze: ‘Nou, kom maar op met die kus, ze zijn weg!’
 6. ‘Mam mijn vriendinnen komen zo, moest jij niet nog rondje op je heksen bezem ofzo? En wil je ook die hippie kleding niet aandoen! We leven in 2021 hè…?!
 7. ‘Ja ik wil best wel even met je mee naar het winkelcentrum, maar alsjeblieft gedraag je!’
 8. ‘Ik ga niet met je over straat als je die campingjas aandoet.’
 9. Als we in de rij bij de paskamer staan en er wordt een gaaf nummer gedraaid, kijkt ze me meteen aan en sist: ‘Niet dansen!!!!’ Een vrouw achter ons, ook met puber, hoort dat en begint meteen te dansen. Ik natuurlijk ook. Als blikken konden doden! Daarna boze pubers en vrolijke moeders!
 10. ‘Die profielfoto op je Insta, haal weg! Iedereen weet dat jij mijn moeder bent. Ga gewoon naar Facebook, dat is voor jouw leeftijd.’
 11. ‘En je gaat niet op dat lollige toontje allemaal dingen aan mijn vrienden vragen hoor, ik waarschuw je!’
 12. ‘Jij hebt echt seniorenhumor!’
 13. ‘Jij begrijpt ook nergens wat van he?!’
 14. ‘ Jemig wat praat jij hard! Ik hoor je echt overal bovenuit!’
 15. ‘Mam… hou op met dansen! Ik zweer je, hou op! Als je nu niet ophoudt dan ben ik weg!’ (Samen met mijn dochter bij de Big Bazar. Er was een leuk liedje op de radio!)
 16. ‘Mam, je staat op de luidspreker dus doe alsjeblieft normaal!’
 17. ‘Wil je me alsjeblieft, maar dan ook echt ALS-JE-BLIEFT niet ophalen van school?!’
 18. ‘En niet zo bekakt Engels praten, dat is geen gehoor.’

***

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Geschreven door
More from Jeanette Benschop

15 opmerkingen van pubers waaruit blijkt dat ze alles behalve consequent zijn

Pubers zijn niet bepaald consequent. Feitelijk hangen ze aan elkaar van tegenstrijdigheden....
Lees verder