Doen: regel een liefdesweekendje middenin je gezinsvakantie

De hele dag oesters eten gaat ook vervelen.
Even klaar met het pubergedoe als je op vakantie bent? Regel dan een break voor jezelf en je lief en laat de pubers achter op de camping. Je komt als herboren terug.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

De omgeving van Soulac-sur-Mer vlakbij Bordeaux is niet heel spannend. Het is er plat, er groeien naaldbomen en er zijn duinen. Je hebt er kustplaatsen met restaurantjes en winkels waar je opblaasdingen kunt kopen voor in de zee. That’s it.

Alles is er, kortom, gericht op toeristen. Maar juist daarom is het er zo leuk. Aan de Franse Atlantische kust kun je namelijk de hele dag in de branding liggen met een zwemband of luchtbed. En tussendoor is het oesters en mosselen eten en wijn drinken. Zelfs voor de meest doorsnee supermarché staat het plaatselijke oestervrouwtje met haar waar. Als ik genoeg geld zou hebben voor een tweede huis, dan zou ik er daar een kopen. Alleen om die reden al.

Het blijft voorlopig behelpen met de camping. En bovendien, zelfs ik heb af en toe behoefte aan afwisseling. Want zoals gezegd, het is er niet echt heel spannend. En aan tafel met onze vakantievrienden ontstond het lumineuze idee om middenin in onze gezinsvakantie een liefdeweekendje in Bordeaux te boeken. Vanaf Soulac-sur-Mer is dat een uurtje rijden. Het hotel was geboekt, de kinderen bleven bij de tent en de vrienden hielden een oogje in het zeil.

Niet te missen in Bordeaux is bijvoorbeeld La Marché des Capucins, een overdekte markt waar ’s ochtends iedereen al heerlijk aan de fruits de mer en wijn zit. Fietsen daar is ook heel relaxed. Het is er vlak en je kunt via een elektronisch systeem fietsen huren voor een paar euro per dag. Via de grote brug over de Garonne, rijd je naar de overkant die nog volop in ontwikkeling is. Er zitten een paar heel goede restaurants en café’s. En je kunt in deze tweede stad van Frankrijk natuurlijk uitstekend shoppen.

Ook heel veel waard: na twee weken camping eindelijk weer in een in een normaal bed slapen en douchen zonder slippers. En om een keer tegen elkaar aan te liggen zonder dat de rits van de slaapzak in de weg zit. Na zo’n dagje stadten kom je -kortom- als herboren terug naar de camping  en kun je weer even tegen het pubergedoe bij de tent.

Wij deden dit in Frankrijk, maar je kunt dit natuurlijk op elke willekeurige plaats in Europa (of de wereld) doen. Los van een fijne dag met je lief en even geen gezeur aan je hoofd, is een bijkomend voordeel dat je pubers zich ineens realiseren hoeveel je eigenlijk doet. Als ze twee dagen voor zichzelf hebben moeten zorgen staan ze met open armen op je te wachten. Echt.

Geschreven door
More from Martine De Vente

27 dingen die ik de laatste dagen van de vakantie denk

Nog een paar dagen te gaan en dan is de vakantie afgelopen....
Lees verder