Schokkend: Amerika lijkt wel een derde wereldland op onderwijsgebied

Rear view of group of students raising hands to answer teacher's question in the classroom. Focus is on hands in the middle.
Een tweede of een derde baan zoeken om je huur te kunnen betalen? Heel normaal voor leraren in de VS. Zij krijgen zó weinig betaald, dat ze moeten aanschuiven bij de voedselbank. En dat heeft desastreuze gevolgen voor het onderwijs. 

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Dacht je dat het in Nederland erg was? In de VS staat het er rampzalig voor met het onderwijs. Dat laat dit filmpje zien: zelfs met een masterdiploma én 20 jaar werkervaring kan je als leraar nauwelijks rondkomen. Sommige leraren moeten noodgedwongen aankloppen bij de kerk of liefdadigheidsinstellingen, omdat ze zo weinig verdienen. De belasting is al wel verhoogd om de leraren meer te kunnen betalen, maar dit levert nog steeds geen fatsoenlijk salaris op. Ook moeten leraren het doen met verouderde lesboeken die zowat uit elkaar vallen, omdat er geen geld is voor nieuw lesmateriaal. En die 29 verfrommelde boeken moeten 87 leerlingen dan delen. Er zijn zelfs scholen waar kinderen maar 4 dagen per week naar school kunnen, in plaats van 5.

Uiteindelijk is dit natuurlijk problematisch voor kinderen en de kwaliteit van het onderwijs: wat als er straks geen leraren meer over zijn om les te geven? Het probleem is vooral erg groot in de staat Oklahoma, maar leraren in de staat Arizona lijken nu ook in opstand te komen door een ‘Teacher Walk Out’: een protestmars voor beter lesmateriaal en een normaal salaris.

Bron: CNN

Geschreven door
More from Marenne Vlieg

Deze vrouwen vonden wij in de eighties echt gewéldig!

We zongen mee met hun nummers, we bewonderden hen op televisie: alle...
Lees verder