Goed nieuws: middelbare scholen gaan na de zomer weer helemaal open

Scholen weer open

Het lijkt er nu toch op dat scholen na de zomervakantie weer helemaal opengaan. Daar zijn niet alleen onze pubers heel blij mee, maar wij ook.

Middelbare scholen kunnen na de zomervakantie weer helemaal open, is te lezen op Nos.nl. Haagse bronnen melden dat het kabinet dat woensdag gaat bekendmaken na voorlopig het laatste coronacrisisberaad. Voorwaarde is wel dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid.

Nieuwe regels

Sinds 2 juni zijn de middelbare scholen weer deels open. De klassen zijn vaak maar voor eenderde gevuld, leerlingen moeten in groepen naar school en onderling anderhalve meter afstand houden. In de praktijk komt het er op neer dan ze maar een of twee dagen op school zijn. Na de zomervakantie wordt dat dus de hele week. Dan zullen er ook nog regels zijn ,maar is er ook een vesoepeling. Het idee is namelijk dat leerlingen niet per se meer afstand tot elkaar hoeven te houden, maar wel tot de docenten.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

60 duidelijke tekenen dat er een puber in huis is

Met een puber in huis is er óveral troep en chaos. Want...
Lees verder