School annuleert verplicht reisje naar New York van € 2000.-

Een school in het Belgische Namen moet een verplicht schoolreisje naar New York annuleren, omdat veel ouders het niet zagen zitten om dat enorme bedrag op te hoesten. De reis was verplicht en daardoor stonden veel veel ouders op hun achterste benen. Niet alleen vonden ze het veel te duur, een ander argument is dat ze de vliegafstand niet ecologisch verantwoord vonden.
Hier in Nederland zijn de laatste tijd vaak verhitte discussies over de schoolreizen. Sommige scholen laten vanwege de covid-regels reizen naar Rome niet doorgaan, omdat ze het ondoenlijk vinden om rekening te houden met de strenge regels die gelden voor ongevaccineerden in Italië. Toch weten veel scholen hier een mouw aan te passen en liggen er scenario’s klaar voor het geval leerlingen toch besmet raken met Covid_19 en ter plekke in quarantaine moeten.
De ecologische bezwaren tegen de Romereis wist de Amsterdamse Merel te omzeilen door de trein te pakken naar Rome. De school van Merel onderzoekt of de reis niet in het vervolg voor de hele school met de trein kan.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Straattaal is gwn chill, weetje.

Martine kan zich niet meer herinneren dat haar moeder ‘de ballen’ zei...
Lees verder