Een school speciaal voor onstuimige jongens: een briljant idee?

Een grote droom van veel jongens: lekker rennen in de schoolgang.

In Amsterdam komt volgend schooljaar een vmbo-school voor onstuimige jongens: de Kiem Montessori. Speciaal voor jongens (en meisjes) die niet stil kunnen zitten begint de schooldag eerst met sport en ‘typisch jongensgedrag’ als rondrennen en keten wordt er niet per definitie afgekeurd. En huiswerk maken doen ze gewoon op school.

De Volkskrant interviewde de oprichter van de school, Kimo Steenaard. Zelf is ze moeder van twee jongens. Niet geschikt voor het schrijven in priegelige schriftjes en plannen, dingen waar meisjes altijd wel beter in slagen. Ze merkte dat wanneer haar stuiterballen een meester hadden, die toeliet dat ze gingen rennen, het op school altijd wel beter ging.

Steenaard was zelf leraar Engels en merkte dat wanneer er ‘gedoe’ was met een leerling, dat meestal met een jongen was. Meisjes doen het ook veel beter in het onderwijs dan jongens, ze gaan vaker van school af met een diploma en kunnen veel beter tegen de structuur.

Maar is zo’n school voor onrustige jongens echt zo’n goed idee? Leren jongens nou inderdaad anders dan meisjes, of moeten ze toch gewoon maar in het gareel? Heb jij bijvoorbeeld een zoon die achteraf bekeken op zo’n school goed tot zijn recht was gekomen? Wij zijn benieuwd. Laat je reactie achter op Facebook, of mail naar tishiergeenhotel@snippetmedia.nl

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Hangen jouw pubers buiten? Er is nu een hulplijn voor de boze buurvrouw

Favoriete bezigheid van pubers? Chillen of hangen. En als ze het niet...
Lees verder