School stopt met opruimen troep pubers: het lijkt wel een vuilnisbelt

Ruim je troep op!

In de aula van het Wolfert Tweetalig in Rotterdam is het net een vuilnisbelt. Reden: de school ruimt niet meer op. Ze willen de leerlingen een les leren: ruim je troep op.

Probeer je eens voor te stellen, in jouw keuken staan 1280 leerlingen die lunchen. Hoe denk je dat ze het dan achterlaten? Juist. Dat gebeurt natuurlijk ook op school: pubers ruimen niks op. En daarmee is de kantine elke keer na de lunchpauze een enorme bende.

Op het Wolfert Tweetalig zijn ze er klaar mee, staat vandaag in AD, en wordt de troep van de pubers sinds maandag niet meer opgeruimd. Normaal hebben leerlingen corveedienst en ruimen de concierges verder op, maar daardoor hebben leerlingen ook het idee dat een ander hun troep opruimt. En volgens schooldirecteur Wendy Groen moet dat veranderd worden. Ze wil namelijk niet dat leerlingen het ondersteunend personeel voor lief nemen. Bovendien zijn er prullenbakken genoeg, dus kleine moeite om je troep zelf op te ruimen en weg te gooien.

Het experiment duurt een week, daarna wordt er geëvalueerd. Vooralsnog is het het gesprek van de dag onder leerlingen, dus het zet wel het een en ander (alvast) in beweging.

 

 

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

10 dingen prima gaan met kleine kinderen, maar met pubers absoluut niet

Heerlijk die pubers, maar soms is het wat lastig in de uitvoering....
Lees verder