10 slippers die pubers dragen en hun karakter onthullen

10 slippers die pubers dragen en hun karakter onthullen

Pubers onderscheiden zich, onder meer, door hun kleding en dus ook door hun schoenen. En nu het zo warm is door hun slippers. Dat wat ze aan hun voeten hebben zegt dus heel veel over pubers zelf. Lekker makkelijk, je kijkt gewoon even naar beneden en weet, min of meer, met wie je te maken hebt. 

10 slippers die pubers dragen en hun karakter onthullen

1. De ‘ik ben gezond, dus mijn voeten zijn ook gezond-puber’

Pubers die hun pubervoeten op een warme dag in good old Birckenstocks steken zijn niet per se heel modebewust, Birckenstocks was vooral hip toen zij nog peuters waren in plaats van pubers, maar wel heel gezondheidsbewust. Ze eten vegan, denken aan het milieu, weigeren plastic tasjes in de winkel en klokken elke ochtend een groene smoothie weg om de dag mee te beginnen.

2. De ‘het leven is ingewikkeld en zo zijn mijn slippers-puber’

Het is altijd vechten met slippers met allerlei kruisbanden, maar pubers die deze slippers aan hebben in de zomer draaien hun hand er niet voor om. Want het leven ís nu eenmaal ingewikkeld. Dat lijf dat maar groeit, en die hormonale buien, het is gewoon niet te doen. Dan maar een potje vechten met die slippers om die normaal aan je voeten te krijgen.

3. De ‘ik groei zo hard mijn slippers kunnen het niet bijhouden-puber’

Pubers die hun schuiten steken in te kleine slippers zijn wakker geworden en 20 centimeter gegroeid, en schoten in een nacht van schoenmaat 36 naar 41. Het gaat allemaal zo snel dat de pubergarderobe, en dus ook hun schoenen, het niet bij kunnen houden. Maar het is warm en die puber wil koele voeten. Dus dat paar van vorig jaar trekken ze gewoon aan. En met een  beetje drukken en duwen gaat het prima. Boeien dat ze te klein zijn, die voeten zijn tenminste lekker koel.

4. De ‘flipfloppers zijn mijn standaard tenue du jour-puber’

Zodra de zon schijnt trekt deze puber teenslippers aan. Gewoon om een statement te maken dat het lekker weer is en dat daar slippers bij horen. Ook al is het niet per se bijzonder warm. Ook al moeten er sokken aan. Tegen het einde van de zomer heeft deze puber in ieder geval minimaal tien paar versleten.

5. De ‘flipfloppers zijn mijn standaard tenue du jour, maar ik draag niet zomaar iets-puber’

Verschil moet er zijn. En dus draagt deze puber niet zomaar teenslippers, maar teenslippers-plus. Dat extra detail laat zien: oké, het is zomer, maar dat betekent niet dat je niet stijlvol de deur uit kunt gaan. Je kunt je afvragen hoeveel stijl teenslippers uberhaupt hebben, maar daar is deze puber ongevoelig voor.

6. ‘De sportieve sportslipper-puber’

De slippers die standaard in de sporttas zitten worden door deze puber in de zomer eruit gehaald, want wat in de kleedkamer kan, kan ook in het dagelijkse zomerse leven. En als het ‘s avonds fris wordt dan trekken ze gewoon sokken aan. Want tegenwoordig kan dat gewoon, sokken en slippers.

7. De ‘het leven is een grote camping-puber’

Zodra de zon zich laat zien schiet deze puber in de vakantie-camping-modus. En daar hoort een laissez-faire-houding bij met dito schoeisel. Slippers die op de camping dag en nacht worden gedragen worden ook buiten de camping dag en nacht gedragen: naar school, naar het werk en naar een feestje.

8. De ‘ik ben een early adapter van de crocs revival-puber’

De puber die anno 2019 nog op crocs loopt heeft schijt aan alles. Want eigenlijk kun je je niet meer vertonen in deze schoenen. Maar daar heeft deze puber dus echt geen boodschap aan. Ze zitten lekker, zijn makkelijk aan en uit te doen, het ventileert goed, en iedereen weet dat wat uit de mode is, is eigenlijk in de mode. Dus zijn ze eigenlijk early-adapters van de revival van crocs. Let maar op hun woorden, over een jaar loopt iedereen er weer mee!

9. De ‘wie maakt we wat, mijn pantoffels zijn óók slippers-puber’

Deze laa-maar-waaien pubers zijn van het gemak. Want er is niks mis met uit je bed stappen, je pantoffels aantrekken en daar de rest van de dag mee rond lopen. Ook als ze naar school gaan, want waarom zou je moeite doen om ze uit te trekken, schoenen aan te trekken en dan aan het einde van de dag weer wisselen? Inderdaad, daar word je alleen maar moe van.

10. De ‘deze hitte is zó overschat-puber’

Deze puber is van de afdeling: maak je niet zo druk. Een beetje zon, een beetje warmte, hoe erg is dat? Bovendien is die hele zomer redelijk overschat. Het is eigenlijk gewoon een winterdag die wat warm uitvalt. Dus trekt deze puber laarzen aan. Want laten we in godsnaam nu niet met z’n allen zo overdrijven.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Geschreven door
More from Saskia Smith

‘Mam, OMG, zeg dat je thuis bent om mijn pakketje aan te nemen’

Pubermeisjes kopen veel online. Voordeel is dat het makkelijk en relatief goedkoop...
Lees verder