Squid Game; te gewelddadig voor jonge pubers?

Bron beeld: screenshot trailer Netflix

Heeft jouw puber de Zuid-Koreaanse Netflixserie Squid Game al gezien? De serie is ook onder jonge pubers ongekend populair (de serie is voor kijkers vanaf 16 jaar) en daar maken onder meer docenten zich zorgen om. Want realiseren ouders wat de impact van deze ietwat macabere serie kan zijn?

In de Squid Game, In Squid Game strijden vierhonderd mannen en vrouwen die een grote schuld hebben om een geldbedrag. Hiervoor spelen ze diverse kinderspelletjes, waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten. Wie het niet redt of niet snel genoeg is, wordt zonder pardon doodgeschoten. Luguber, maar toch kijken veel jonge kinderen naar de serie.

In het AD zeggen ouders, docenten en pedagogen dat ze zich zorgen maken. Mediapedagoog Marije Lagendijk zegt dat ze het wonderlijk vindt dat het zo populair is, want het zijn best wel heftige beelden. Ze vraag zich af of ouders zich realiseren wat de impact kan zijn. Volgens Lagendijk komen kinderen er voornamelijk mee in aanraking via Instagram en TikTok, maar ook door het spelen van Roblox. “Dit soort heftige beelden kan kinderen slapeloze nachten geven. Word je er langer aan blootgesteld, dan kan het ook zorgen dat je anders gaat kijken naar de wereld. Je went eraan en geweld wordt zo genormaliseerd.”

Bron: AD

***

Heb je ons huiswerkhandboek al?

Geschreven door
More from Saskia Smith

Whatsapp gesprekken tussen ouders en hun kinderen; het blijft leuk

We blijven ervan genieten, de whatsappjes van onze kinderen. Omdat ze zo...
Lees verder