Voor ‘Ahmed’ is een stageplek vinden moeilijker dan voor ‘Daan’

Voor 'Ahmed' is een stageplek vinden moeilijker dan voor 'Daan'

Het is al jaren bekend dat jongeren met een migratieachtergrond moeilijk een stageplek kunnen vinden. Uit onderzoek blijkt dat een op de tien van deze jongeren het vermoeden heeft gediscrimineerd te zijn. 

Tientallen brieven schrijven zonder uitgenodigd te worden, of wel op gesprek mogen komen, maar niet aangenomen worden; veel studenten met een migratieachtergrond hebben te maken met stagediscriminatie. Voor ‘Fatima’  of ‘Ahmed’ is een stageplek vinden moeilijker dan voor ‘Tessa’ of ‘Daan’.

Uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau komt naar voren dat ongeveer een op de tien stagezoekenden het vermoeden heeft gediscrimineerd te zijn. Onder Marokkaans-Nederlandse studenten komt die ervaring het meest voor: 44 procent ervaart discriminatie.

Kies Mij

De overheid is daarom een nieuwe campagne gestart: Kies Mij. Op Nos.nl zegt minister Van Engelshoven dat deze campagne verandering brengt. ‘We gaan er nu echt samen voor staan, dat is nog niet eerder gebeurd. Meer mensen moeten zich ervan bewust zijn dat dit een probleem is in de samenleving.’

De campagne is gericht op studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), omdat daar het meeste stage wordt gelopen.

Bron: nos.nl

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

 

 

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Comedian Chris D’Elia’s geweldige impressie van dronken meisjes

Comedian Chris D’Elia is spot on met zijn impressie van dronken meisjes....
Lees verder