‘Mijn dochter (16) heeft seks in huis en ik hoor dat de hele tijd’

Artsen, psychologen, pedagogen; iedereen heeft wel iets te zeggen over pubers en hun perikelen. Maar de enige die vragen van puberouders pas echt goed kan beantwoorden is onze Tante Nel. 61 jaar, getrouwd met Ome Wim, en met de vier pubers (2m, 2v) die ooit door haar huis struinden, maken haar een ervaringsdeskundige als geen ander.  

De vraag van deze week Onze dochter van 16 heeft een vriend en die mag nu ook bij ons komen logeren. Ze hebben seks, en zijn best luidruchtig. Ik hoor alles, en dat vind ik niet zo leuk. Weet jij wat ik kan doen, Tante Nel? 

Alle pubers gaan een keer seks hebben, dus wen er maar aan dat dat hoe dan ook een keer boven je hoofd gaat gebeuren. Ome Wim en ik hebben onze vier pubers ook horen rommelen. Als het zo ver was gingen we gewoon een blokje om of boodschappen doen. Je wilt toch ook niet dat je dochter (of zoon) in een vieze oude schuur ligt, of in een koud, tochtig steegje. Dus pak je tas, trek je jas aan, en hup, het huis uit. Op die manier kunnen die kinderen elkaar in alle rust ontdekken en doe je meteen iets nuttigs, zoals boodschappen. Of heb je de tijd om even samen te zijn zonder die pubers om je heen. Heel lang hoeft het allemaal niet te duren. De ervaring leert immers dat die eerste sekspartijen binnen een minuut of wat afgelopen zijn. Zorg wel dat er condooms voor het grijpen liggen en vul de pot ook ongevraagd steeds aan. Geloof tante Nel nou maar, je wilt liever je pubers horen hijgen dan een schriel babyhuiltje elke ochtend.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Tante Nel

Tante Nel weet raad: ‘Mijn zoon heeft geen zin om mee te gaan op vakantie’

Artsen, psychologen, pedagogen; iedereen heeft wel iets te zeggen over pubers en...
Lees verder