Hoe thuiswerken, Krokusvakantie en pubers met corona-huisarrest niet samengaan

De combinatie van thuiswerken en twee pubers met tijd teveel -want vakantie- brengen de dagelijkse irritaties naar een nieuw hoogtepunt, of dieptepunt, het is maar net hoe je er naar kijkt. De persoonlijke top 10 van Jeanette.

1. Het maakt niet uit hoeveel eten ik insla, als ik twee keer met mijn ogen knipper, is het op. Ik voel me soms net een hamsteraar als ik weer een hele vrachtlading in de koelkast heb gekieperd, maar als ik na twee dagen weer voor de koelkast sta, is alleen de groentela nog vol.
2. Steeds als ik in een videoconferentie zit en me probeer te concentreren op wat er wordt gezegd, heeft er één dringend mijn aandacht nodig vanwege een levensbedreigende kwestie zoals: waar staat de boter, wanneer ga je weer naar de supermarkt of: waar is mijn oplader?
3. Nu we allemaal thuis zijn, is de keuken de hele dag een soort open buffetruimte. En opruimen zit niet in de genen hier, vrees ik. Dus vind ik overal de sporen van noodles, tosti’s en gebakken eieren.
4. Als ik werk, heb ik behoefte aan een beetje orde maar met iedereen thuis, ziet het er hier uit alsof we in zo’n sneeuwbol leven en iemand de boel steeds even flink door elkaar loopt te schudden. Als ik zou willen, zou ik me de hele dag kunnen vermaken met alle rotzooi achter hun kont opruimen. Maar dat wil ik natuurlijk niet dus heb ik er een dagtaak aan hen de hele dag achter hun vodden te zitten om het zelf te doen.
5. Het valt niet mee om me op een gesprek met mijn collega te concentreren als er op de achtergrond een intellectueel uitdagende programma als ‘Ex on the beach’ aanstaat.
6. Hun relaxte ‘ik heb alle tijd van de wereld’ houding in vakantiestand, vormt een schril contrast met de actieve staat waarin ik mijn werk probeer te doen. Dat feit alleen al, is een irritatie-puntje maar als ze dan ook aan mij dingen gaan vragen waar ze zelf geen zin in hebben zoals: ‘Kun jij nog even naar de winkel want ik heb trek in net iets anders dan er in de koelkast staat,’ dan komt het stoom uit mijn oren.
7. Ze hebben het talent om precies daar te zijn waar ik wil zijn. Als ik wil douchen, staat er iemand onder. Wil ik op de bank zitten, ligt er al een met dat lange lijf te Netflixen en als ik in de tuin wil zitten, zit er alweer een precies op de stoel die ik net voor mezelf had bedacht.
8. Ze gaan constant in discussie over of ze wel of niet mogen afspreken terwijl ik probeer me te concentreren op mijn overvolle inbox.
9. Geen sport en niet uitgaan heeft geen enkele invloed op de toestroom van vuile was. Dit gaat onverminderd door.
10. Ondanks dat ze tot een uur of 11 in hun bed liggen en zo min mogelijk bewegen, zuchten ze toch de hele dag dat ze zooooo moe zijn en alles te veel is.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Geschreven door
More from Jeanette Benschop

12 tips om de zomervakantie te overleven

Over een paar weken begint de zomervakantie. Een periode die het risico...
Lees verder