Briljant keuzemenu voor thuiswerkende ouders van pubers

Morgen is de vakantie van ons en die van de pubers ook echt voorbij. Dus we kunnen het thuiswerken en thuisonderwijs weer gaan combineren. Jeanette werd er gek van dat ze voor elk wissewasje uit haar concentratie, telefoongesprek of videoconferentie wordt gehaald. Ze heeft een oplossing bedacht: een keuzemenu voor pubers.

Dat je als moeder ook een eigen leven hebt, is voor pubers soms lastig te begrijpen. Zeker nu ik in deze coronatijden moet thuiswerken, kan ik er niet goed tegen als ik voor ieder wissewasje uit mijn concentratie, telefoongesprek of videoconference wordt gehaald. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Om dit probleem te tackelen, heb ik een briljant idee: een moeder-keuzemenu!
Ik denk aan zoiets:
‘Dit is de mama hulplijn, ik heb even geen tijd of zin om op te nemen. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, volgt hier een keuzemenu:’
Voor spoedeisende kwesties, bel 112 of je vader op het voor jou bekende nummer.
-Bel je voor: fiets- of huissleutel kwijt? Toets 1.
-Wil je weten wat we vanavond eten? Toets 2.
-Wil je overleggen of je naar buiten mag? Alleen, prima mits 1,5 meter afstand. Met vrienden, ik dacht het niet. Voor twijfelgevallen: toets 3.
-Heb je een financiële vraag? Toets 4.
-Vervoer nodig? Toets 5.
-Vragen over dingen waarvoor je te lui bent om het zelf op te zoeken? Toets 6.
-Vragen of je iets van mijn spullen mag lenen? Vergeet het maar, het antwoord is nee!
-Wil je weten hoe een huishoudelijk apparaat werkt? Ik waardeer het initiatief, toets 7.
-Voor alle overige vragen, toets 8 of blijf aan de lijn.
-Pauzemuziekje… afwisselend: Mama, je bent de liefste van de hele wereld – Heintje, Thank You Mom, Good Charlotte of Dear Mama – 2pac.
-Piep – De wachttijd is op dit moment zeer lang, je moeder is momenteel zeer druk met haar eigen leven. Ik adviseer je het zelf op te lossen of het later nog eens te proberen. Je kunt ook aan de lijn blijven maar dat is niet verstandig. Maar ja, je staat niet bekend als iemand die openstaat voor verstandig moederlijk advies. Dat mag natuurlijk. Als je maar niet gaat zeuren dat je niet bent gewaarschuwd…
-Pauzemuziekje ….. etc etc etc

Zo, dit is echt een top idee, ik ga meteen patent aanvragen.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Jeanette Benschop

10 dingen die ze je vergeten zijn te vertellen voor je moeder werd

Natuurlijk houdt Jeanette heel veel van haar pubers, maar ze voelt zich...
Lees verder