Deze 13 dingen moet je echt een keer doen met je puberzoon

Met deze tips voor een uitje met een puberzoon, wil je puber echt wel iets leuks doen met zijn moeder.Je zou namelijk denken dat puberzonen het liefste lethargisch op de bank liggen met een controller of telefoon in hun hand. Het ligt er natuurlijk wel aan wát je gaat doen. Maar tussen deze dingen zitten vast dingen die moeders en zonen samen leuk vinden. En bereid je erop voor dat je misschien wel uit je comfortzone moet stappen

Shoppen!

Okee, je moet misschien even aandringen, maar jongens vinden winkelen vaak echt wel leuk. Zeker als jij die van jou meetroont naar een sportmerken-outlet. Een voordeel ten opzichte van meisjes: waarschijnlijk ben je eerder klaar en heb je meer tijd om te lunchen.

Lunchen

Over lunchen gesproken. Troon hem mee naar een fijne burgerbar of plek waar ze broodjes kroket of pannenkoeken serveren. Misschien heb je een goed gesprek, misschien niet. Maar dan kun je toekijken hoe hij al het bestelde naar binnen werkt.

Samen koken

Stort je met zijn tweeën op het bereiden van een uitgebreide maaltijd. Spotify erbij, hartstikke gezellig. En je kan hem alvast wat tips en tricks bijbrengen voor wanneer hij op kamers gaat.

Naar de film

Laat hem de film uitkiezen. Het kan zijn dat je met een 3D bril op bij de laatste Avengers, maar zie je ook eens een keer iets anders. Je kunt je altijd nog storten op die XL bak popcorn die je hebt besteld.

Keihard meezingen met de auto-radio

Wanneer je in de auto zit, en er komt een goed nummer. Doe alsof je in Carpool Karaoke zit, en laat je helemaal gaan. Wel met de ramen dicht trouwens, anders vind je puber het veel te genânt.

Samen bedenken hoe hij van zijn kamer een chillplek kan maken en dan naar IKEA

Bureau, bed, kast en een hoop rommel. Puberjongens hebben de neiging hun kamer vooral functioneel te houden. Misschien kan die voetbalclub-dekbedhoes ook eens een keer de deur uit. En met een zitzak of hangmat is het misschien ook een fijne plek om te zijn. Heb jij je bank ook weer eens een keertje voor jezelf.

Real life gamen

Ruk de jongens achter de game-computer vandaan en ga lekker met z’n allen Risken, Monopoly’en, Trivianten of kaarten. Hartstikke gezellig, en ze zijn inmiddels oud genoeg dat je ze niet meer altijd hoeft te laten winnen.

Laat hem jouw oude studentenstad zien.

Dit is vooral leuk als je zoon wat ouder is, en zelf ook al bezig is met wat en waar ze gaat studeren. Leid hem rond in de stad waar jij je wilde jaren hebt beleefd, en laat haar jouw favoriete restaurants en cafés zien, terwijl je gecensureerde herinneringen ophaalt.

Ga samen uit eten

Laat je zoon het restaurant kiezen. Grote kans dat je in een all your can eat-woktoestand terecht komt, maar je weet dan wel zeker dat je zoon genoeg naar binnen werkt om waar voor je geld te krijgen. Gelukkig hebben ze daar vaak ook salade en sushi.

Doe iets engs wat je nog nooit hebt gedaan

Golfsurfen, kitesurfen, karten of zeilen. Jongens vinden dat (meestal) hartstikke leuk en totáál niet eng. En hoewel je het misschien zelf lichtelijk scary vindt, ben je in ieder geval lekker grensverleggend bezig.

Samen naar een wedstrijd

Koop kaartjes voor een wedstrijd van zijn favoriete club en geen ze eens een keertje niet aan ‘papa’. Je zal zien dat het in zo’n stadion echt hartstikke leuk is. En om de ervaring helemaal compleet te maken, hoop je dat ze winnen.

Probeer samen een sport uit die je nog nooit hebt gedaan

Nog nooit gewaterskied, getokkeld of muurgeklommen? Zet je sportiefste beentje voor en boek een dagje klimmuur of waterskibaan. Succes verzekerd.

Maak een mooie wandeling (en heb een goed gesprek)

Jongens zijn meestal niet van het kletsen bij een pot thee. Maar als je iets anders aan het doen bent, kan de praatknop wel ineens aan staan. Daag hem uit voor een fikse wandeling door de natuur en wie weet hoor je dan hoe het echt met hem gaat. Of je zwijgt de hele tijd. Ook goed.

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Waarom wij onze insta en facebook niet op zwart hebben gezet

We kunnen ons er niets bij voorstellen dat wij aangestaard worden vanwege...
Lees verder