12 musea die pubers vanuit huis kunnen ‘bezoeken’

Naast schoolwerk, zijn er nog een aantal andere dingen die je puber thuis kan doen. Virtueel een museum bezoeken bijvoorbeeld. Want hoe leuk is het om vanaf je bank het Guggenheim in te stappen?

Deze 12 musea openen virtueel hun deuren, leuk voor je puber om te bezoeken. Niet alleen leuk om te doen, maar ook educatief. Zie het als een lesje Geschiedenis of Kunst.

Rijksmuseum in Amsterdam

Langs de meesterwerken uit de Nederlandse Gouden Eeuw lopen met onder meer werken van Vermeer en Rembrandt. De  Street View-rondleiding van Google geeft je het gevoel dat werkelijk met je snoetje voor de Nachtwacht staat.

Van Gogh Museum in Amsterdam

Fan van Van Gogh? Dan kun je zijn werken van dichtbij bekijken door virtueel dit museum te bezoeken. Het museum heeft, uiteraard, de grootste verzameling kunstwerken van Vincent van Gogh, waaronder meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer 750 persoonlijke brieven.

British Museum in Londen

Je kunt door het iconische museum in het hart van de Britse hoofdstad Londen dwalen, de Great Court bezoeken en de oude Rosetta-steen en Egyptische mummies ontdekken tijdens de virtuele rondleiding van het museum.

Musée d’Orsay in Parijs

Virtueel door  sit prachtige museum lopen metmet  tientallen beroemde werken van Franse kunstenaars die tussen 1848 en 1914 in Parijs werkten en woonden, waar onder Monet, Cézanne en Gauguin.

Guggenheim Museum in New York

Stap het Guggenheim in en loop die beroemde wenteltrap op en neer zonder je huis te verlaten. En ontdek een heel scala aan kunstwerken uit de tijd van de impressionisten, post-impressionisten, moderne en hedendaagse tijd.

National Gallery of Art in Washington, DC

Dit kunstmuseum heeft  twee online exposities . De eerste is een tentoonstelling van Amerikaanse mode van 1740 tot 1895, met onder meer kleding uit de koloniale en revolutionaire tijdperken. De tweede is een verzameling werken van de Nederlandse barokschilder Johannes Vermeer.

Nationaal museum voor moderne en hedendaagse kunst in Seoul

Een van de populairste musea van Korea is ook virtueel toegankelijk. De museum tour  gaat langs zes verdiepingen met hedendaagse kunst uit Korea en de rest van de wereld.

Pergamon Museum in Berlijn

Een van de grootste musea van Duitsland waar je je geschiedenishart kunt ophalen. En als je er fysiek niet kunt zijn, neem je gewoon de virtuele tour . Dit historische museum herbergt tal van oude kunstschatten waaronder de Ishtar-poort van Babylon en, natuurlijk, het Pergamon-altaar.

Uffizi Gallery in Florence

De kunstcollectie van een van de beroemdste families van Italië, de Medicis. Het gebouw is in 1560 speciaal voor Cosimo I de Medici ontworpen door Giorgio Vasari, maar iedereen kan overal ter wereld door de gangen dwalen.

Het J. Paul Getty Museum in Los Angeles

Volg een Street View-tour  in dit kunstmuseum in Californië en bekijk de ​​enorme collectie schilderijen, tekeningen, sculpturen, manuscripten en foto’s van westerse kunst van de middeleeuwen tot nu.

MASP in São Paulo

Het Museu de Arte de São Paulo is het eerste moderne museum van Brazilië. Kunstwerken zijn zo geplaatst, dat het lijkt alsof het in de lucht zweeft. Volg een  virtuele rondleiding om zelf te ervaren.

Nationaal Museum voor Antropologie in Mexico-Stad

Dit museum, gebouwd in 1964, is gewijd aan de archeologie en geschiedenis van het pre-Spaanse erfgoed van Mexico. Er zijn  23 tentoonstellingsruimten  gevuld met oude artefacten, waaronder enkele uit de Maya-beschaving.

Bron: TravelAndLeisure.com 

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

41 dingen die mijn puber roept bij het uitzoeken van nieuwe sneakers

Mijn puber had slechts afgetrapte gympen in haar kast staan en daarom gingen we shoppen voor nieuwe schoenen -  'nee, mam, sneakers, SNEAKERS, schoenen...

Deze lerares laat zien hoe institutioneel racisme werkt

Een docent zag hoe haar student in de supermarkt werd lastig gevallen en besloot hem te helpen. Wat er toen gebeurde laat zien hoe...

Educate your son? Daar gaat The Voice-gate helemaal niet over!

Na het The Voice-schandaal, dat afgelopen week naar buiten kwam via het YouTube-programma BOOS, riep iedereen: educate your son, en: educate your children. Maar...

Een nieuwe dreiging voor ons land: pubers

Hilarische column van Pieter Derks. Over pubers die de nieuwe dreiging van Nederland zijn. Pas maar op: 'Er zit een generatie aan te komen...

15 dingen die we deze zomer niet (meer) mogen doen van onze pubers

Tja, onze pubers hebben zo hun verlanglijstje als het op hun ouders aankomt. En nu het zomer is en de temperatuur omhoog schiet willen...

Pubers leven in een continue staat van jetlag

Pubers gaan laat slapen, moeten vroeg op, zijn daardoor midden op de dag moe, vallen dan in slaap en gaan daardoor weer laat naar...

17 iets te bijdehante opmerkingen van pubers (en ze hebben wel gelijk)

Misschien komt het doordat we onze kinderen misschien iets te vrij hebben opgevoed, maar als wij commentaar hebben op onze pubers hebben ze áltijd...

Van deze challenge worden we heel erg blij!

Als er een challenge viral gaat betekent dat vaak slecht nieuws. Want de vaatwassertablet-challende, kaneel-challenge en condoomoverjehoofd-challenge waren behoorlijk slechte ideeën. Maar nu is...

Als ouder loop je altijd achter de feiten aan

Vorige week vroegen we wie zijn/haar puber naar Squid Game laat kijken. De antwoorden liepen een beetje uiteen. Maar uit de meeste reacties blijkt...