Vuurwerkverbod, ouders blij, pubers balen

Vuurwerkverbod

Aankomende jaarwisseling is het weer rustig om 12 uur. Net als vorig jaar wil het kabinet de zorg tijdens de jaarwisseling ontlasten en wordt consumentenvuurwerk opnieuw verboden.

Ook dit jaar zullen er op Oudejaarsavond geen vuurpijlen de lucht in gaan of rotjes en duizendklappers worden afgestoken. Met het oog op de toenemende druk op de gezondheidszorg heeft het demissionaire kabinet vrijdag besloten om opnieuw een verbod af te kondigen op de verkoop en het afsteken van consumentenvuurwerk.  Door corona staan ook dit jaar hulpverleners onder druk. Het verbod is er dan ook om de ziekenhuizen niet nog verder te belasten met vuurwerkslachtoffers. Wij vinden het niet zo heel erg, pubers en vuurwerk is niet de allerbeste combinatie, maar onze pubers balen.

Het verbod geldt overigens niet voor licht vuurwerk uit de zogeheten F1-categorie, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes. En gemeenten hebben de mogelijkheid om eigen professionele vuurwerkshows te organiseren, mits dat dat mogelijk is met de dan geldende coronamaatregelen.

bron: NRC

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

De alien dance challenge; dansen jouw pubers al als een buitenaards wezen?

Een week of wat geleden zagen we onze pubers door het huis...
Lees verder