Waarom dit écht het moment is om Saar Magazine te gaan lezen

Als je kinderen puber zijn en je zelf richting de vijftig loopt, word je onzichtbaar voor de maatschappij en tel je niet meer mee voor de media. Het blad Plus vind je meer iets voor je ouders, Libelle las je oudtante, dus ga je nu kennismaken met Saar (‘50+ maar nog lang niet dood’), het leukste blad voor de leukste 50+ vrouw. Lees, en huiver.

En zo zoefden we door het leven van de kinderen die we zo graag wilden, de zoete geur van babykamertjes, naar de altijd drukke fase van broodtrommeltjes, naar de stinksokken en de Instagramfilters. Zoef, dat was je leven. Je kinderen zijn bijna het huis uit, en je kijkt in de spiegel en denkt: was dat het?

Een (bijna) vijftiger, je voelt je nog jong, je hebt er misschien niet eens bij stilgestaan dat je geen dertig meer bent. Je ziet jezelf nog zo met een kleuter aan de hand de school uit lopen en moet je nu eens zien. Je moet nog meer dan vijftien jaar werken, maar wil je dat eigenlijk wel? En kan die man nog even mee? Jezus, moet je die buik zien en wanneer hebben we voor het laatst seks gehad? Zal ik een oogcorrectie doen? Een toefje botox? Of laat ik het gewoon gaan?

Herkenbaar? Welkom dan bij de levensfase van tijdschrift Saar (‘50+ maar nog lang niet dood’). Wij zijn een magazine met een missie, we maken ons vreselijk druk over de spruitjesgeur die boven 50+ hangt. Marketeers, adverteerders, ondernemers, televisiebazen, hoofdredacteuren – het lijkt wel of de hele wereld vijftigplussers verkeerd neerzet.

Klik hier voor meer informatie

Lees je in de krant een stuk over het verdwijnen van de winkelstraten en dat ‘ouderen’ de enige zijn die deze straten nog bezoeken, dan zetten ze er een foto bij van zo’n bejaard echtpaar in vormeloze, identieke regenjassen – niet van een leuke, goedgeklede vrouw die met vriendinnen aan het shoppen is. Welnee, ouderen zijn saai en lelijk, denkt de beeldredacteur, hoppa, we halen tante Mien en ome Henk uit het archief. En het stomme is dat we het nog begrijpen ook. Je denkt bij een vijftiger ook eerder aan MS Mode en C&A dan Dries van Noten en Net-a-porter.

En toch zijn vijftigers de laatste decennia radicaal veranderd. We zijn net gewone mensen aan het worden. We trouwen, we scheiden, we werken, we beginnen startups, we daten, we gaan naar popfestivals. Er zijn zelfs vrouwen van rond de 50 die nog een kind willen. Gewoon omdat het kan dankzij buitenlandse klinieken waar we kakelverse eitjes kunnen kopen.

Vrouwenbladen, actualiteitenprogramma’s, praatprogramma’s, journaals en reclamemakers – iedereen laat het liefst veertigminners zien. Dat doet pijn als je zelf vijftigplus bent, maar het is vooral belachelijk. Vrouwelijke televisiepresentatoren krijgen een schop onder de kont als ze te veel rimpels krijgen. Veel vrouwenbladen hebben als beleid dat er louter ‘gewone’ vrouwen in mogen staan, als het even kan rond de 36, liever niet ouder dan 45. Linda de Mol (56) wil niet in de overgang en liet zich onlangs nog in haar eigen blad fotograferen als jonge godin van 35 die aan het bevallen is.

Bij Saar zal je dat niet meemaken, We zijn hartstikke 50, hartstikke in de overgang en toch hartstikke leuke wijven die nog prima zonder rollator over straat kunnen. Kom je met ons kennismaken? We weten nu al dat het een feest wordt.

In het nieuwste nummer van Saar Magazine (verschenen in november):

MAIKE MEIJER VAN TOREN C is zo grappig is dat je in je broek piest van het lachen |  IEDEREEN EEN INFLUENCER Zijn wij nou gek, of zijn alle jonge meiden steeds meer op elkaar gaan lijken?  | ILONKA (52) KREEG NOOIT KINDEREN Ze heeft endometriose en dat betekent: veel pijn, geen kinderen en veel onbegrip | MANNEN OVER DATINGSITES ‘Al die perfecte profielen. Zeg gewoon eerlijk dat je slaapt met je hond op bed.’ LEVEN MET PUBERS Ben je net een beetje gewend aan Boomer (‘Oké Boomer’) ben je opeens een Karen | VROUWEN OVER DE AFTAKELING Bianca (55): ‘Hartje pandemie, en ik ben geobsedeerd door mijn oorlellen.’

 

Benieuwd naar Saar? Klik hier om te kijken waar de Saar bij jou in de buurt wordt verkocht of neem gelijk een proefabonnement (kies voor ‘cadeau-abonnement’ aan bij het bestellen en vul je eigen adres in) 

Geschreven door
More from Redactie

Is ze nou 15 of 25? Zie jij het verschil?

In deze video zie je hoe barpersoneel geconfronteerd worden met mensen ouder...
Lees verder