Waarom pubers van die ontzettende viespeuken zijn

Overal haar, en make-up.

Wie geen pubers heeft, vraagt zich misschien af: wat zeuren die puberouders nou eigenlijk? Nou, het is ECHT. HEEL. ERG. Los van dat pubers zich wentelen het liefste in hun eigen vuilnis, vallen ze jou er ook nog eens mee lastig. Want wie is degene die al die drek achter ze moet opruimen? Juist.

We klagen er hier regelmatig over: de puber en zijn broodtrommel. Weliswaar raken de brooddoosjes kwijt, maar niet echt kwijt-kwijt. Ze liggen namelijk érgens in huis en binnenin woekert een microkosmos waar menig chemisch lab een puntje aan kan zuigen. En wie is degene die die doosjes altijd openmaakt? Juist.

-Onder het bed: stofnesten, een hele collectie aan passers en geodriehoeken, de verloren gewaande OV-chipkaart en een wiskundeboek van 2 jaar geleden dat je allang hebt vergoed. De kat heeft de fleecetrui die er al een paar maanden, ligt uitverkoren tot favoriete ligplek met bijbehorende haaruitval.

-Over haar gesproken. Dat ligt ook overal. Je dochter legt het haar uit de borstel op de wastafel, net als het restmateriaal van een stijltangsessies. Oksels scheren doen ze (m/v) het liefste boven de wasbak, die natúúrlijk verstopt zit.

-De badkamer: handdoeken liggen op de grond en zijn kleddernat. Want waarom zou je douchen met het gordijn dicht?

-Prima zo’n zelfbedachte boterham met pindakaas, banaan en hagelslag zelf smeren. Maar waarom zitten er dan brokken pindakaas in de boter, hagelslag in de pindakaas, banaan aan de koelkast en de schil naast de prullenbak, waar iemand ook nog eens overheen is gelopen?

-Je puber komt iedere ochtend naar beneden in dezelfde outfit. Als je op dag 5 hem vraagt een keer een schone broek aan te trekken omdat er nu wel echt veel vlekken op zitten, krijg je de wind van voren.

-Ook heel goor: die sneakers stinken alsof er een heel kattenasiel in heeft gepist.

-Je dacht dat je je puber tafelmanieren had geleerd, maar het lijkt erop of hij gedegenereerd is tot zijn driejarige zelf.

-De bladzijden van zijn schoolboeken plakken doordat hij bij voorkeur chocola eet tijdens het leren. Of boven zijn boek die zelfbedachte boterham met pindakaas, banaan en hagelslag heeft verorberd.

-Als je even zijn laptop of tablet leent om iets op op te zoeken, glijden je vingers weg van de vettigheid die erop zit. En het dan gek vinden dat deze apparaten haperen.

-De bemodderde kleren van de voetbaltraining worden uit de wasmand gevist om dienst te doen tijdens de gymles, om vervolgens weer mee te gaan naar de volgende voetbaltraining. En op zaterdag vragen ze zich af waarom het spul niet is gewassen.

-Ok, ongesteld zijn is wennen. Je moet spullen meenemen, opletten dat je niet doorlekt en bent ook nog raar in je hoofd en buik. Maar kom op, ze laten die tampons en maandverbandjes overal rondslingeren. Gebruikte dan hè.

-En waarom het huis zo goor blijft? Nou, omdat tegen deze viezigheid niet valt op te ruimen of te poetsen.

 

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Het mag weer: stemmen op de Top2000

Om je nog meer op de verheugen dan op Kerst en Oud...
Lees verder