Na 13 Reasons Why, Stranger Things en Atypical, heeft Netflix weer een heerlijke serie die pubers én ouders fantastisch vinden: Sex Education. Otis, de hoofdpersoon uit de serie, woont alleen met zijn moeder die seksuoloog is en hij weet daardoor van alles van seks, maar heeft het alleen nog nooit gedaan. De rest van de school doet het natuurlijk wel, en ‘huurt’ Otis in als ‘Doctor Love’.
Op aanraden van een van onze lezers, installeerden we ons voor de televisie met puber 1 van 15 en puber 2 van 12. De laatste bleek de eerste aflevering serie al gezien te hebben, maar begreep er niet echt heel veel van. Logisch trouwens, want ze maakt al kotsgeluiden als ze mensen in een film ziet zoenen. In Sex Education wordt er namelijk behoorlijk op losgewipt.
Puber 1 keek af en toe op van wat hij op zijn telefoon aan het volgen was. De interesse was gewekt, maar je gaat niet naar neukende mensen kijken met je ouders. Die gaat Sex Education wel een keer kijken in zijn eentje, op de telefoon.
Toen de pubers waren afgehaakt, bleven Echtgenoot en ik over. ‘Inderdaad een heel slimme serie’, oordeelde hij. Met veel woordgrappen over seks en therapeuten. Maar dat niet alleen. Ook het thema loslaten komt veelvuldig aan de orde. Je snapt bij het kijken naar de serie compleet hoe het is om je als puber dood te schamen voor je ouders. Kijken dus!
Op een dag ontdek je dat je kind een heel eigen leven heeft waar je nauwelijks bij betrokken bent. Of nou ja, je bent wel betrokken, maar op een andere manier: als koelkastvuller, pinautomaat, taxichauffeur, bijlesleraar of kok. Het leven met pubers is in ieder geval nooit saai. Soms halen ze het bloed onder je nagels vandaan en zorgen ze voor slapeloze nachten, maar heel vaak zijn ze ontzettend leuk en grappig. In de meeste gevallen is de puberteit van je kinderen dan ook geen tranendal, maar een leuke tijd met veel incidenten in de categorie: later lach je erom. Op Tis Hier Geen Hotel delen we onze, en jullie, avonturen en perikelen met pubers.