Wat verdrietig: getraumatiseerde Noa (17) kiest voor de dood

De zeventienjarige Noa Pothoven uit Arnhem heeft het leven ‘losgelaten’, zo schreef ze zelf nog onlangs op Instagram. De tiener leed aan PTSS, depressies en anorexia. Na jaren van proberen haar psychische problemen te overwinnen, won de eetstoornis uiteindelijk toch. Ze stierf afgelopen zondag.
Noa is op jonge leeftijd misbruikt, maar durfde dat lange tijd niet te vertellen. Na jaren van tobben nam ze contact op met de Levenseindekliniek. Ze wilde de pijn niet meer voelen. Ze schreef wel een boek over haar uitzichtloze leven, waarin suïcidepogingen en uithongering elkaar afwisselen. Op haar Instagram-account zie je fijne plaatjes van vakanties, uitjes en haar huisdieren (ze hield van paarden en cavia’s) afgewisseld met foto’s vanuit de kliniek. Heel verdrietig ook om mee te maken als familie. We hopen dat Noa rust heeft gevonden.
Hier kun je een filmpje vinden over Noa en meer info over het boek.

Dit is het laatste bericht van Noa op Instagram.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een verdrietige laatste post. Ik heb lang getwijfeld of ik het hier zou gaan delen, maar heb besloten het toch te gaan doen. Misschien komt het onverwachts vanwege mijn posts over de opname, maar mijn plan lag er al langer dus het is niet impulsief. Ik kom maar meteen tot de kern: binnen max. 10 dagen ga ik overlijden. Na jaren strijden en vechten is het op. Ik ben nu een tijdje gestopt met eten en drinken, en na veel gesprekken en beoordelingen is er besloten dat ik word losgelaten omdat mijn lijden ondragelijk is. Het is op. Ik leef al zo lang niet meer écht, ik overleef, en zelfs dat niet echt. Ik adem nog wel maar ik leef niet meer. Ik word goed verzorgd, ik krijg sterke pijnstilling en ben de hele dag met mijn gezin (ik lig in een ziekenhuisbed in de woonkamer). Ik ben bezig met afscheid nemen van de belangrijkste mensen in mijn leven. Ik kan niet meer bellen en ook amper meer appen. Als ik je niet zelf benader dan lukt het ook niet meer om afscheid te nemen, ik ben heel zwak dus beperk dit tot de allerbelangrijkste mensen. Ik vraag hierbij ook of je me niet wil volspammen met smeekbedes of dit tóch kan, dit kan ik niet meer aan. Het is goed zo. Ga me niet overtuigen dat dit niet goed is, dit is mijn besluit en het is definitief. Liefde is loslaten, in dit geval wel… ❤ Bedankt voor jullie steun altijd. Het is goed zo. Het wordt hier over een tijdje gepost als ik ben overleden, dus dat wordt vanzelf duidelijk. Liefs van Noa 😘

Een bericht gedeeld door Noa Pothoven (@noamaestro) op

Geschreven door
More from Martine De Vente

Hahaha deze puber heeft geen idee hoe je een draaischijftelefoon gebruikt

Blijft leuk: pubers die onze spullen niet begrijpen. We noemen het cassettebandje,...
Lees verder