Leer je puber kennen met deze bijzondere horoscoop

horoscoop sterrenbeeld kind
Deze horoscoop is voor 100 procent betrouwbaar

Binnenkort begint het astrologische jaar, en dan wordt het weer tijd om in de sterren te kijken. Vandaar dat Tisiergeenhotel.nl een complete, astrologisch verantwoorde horoscoop voor jullie heeft samengesteld. Kijk snel bij het sterrenbeeld van je kind en zie wat de sterren voor jou in petto hebben.

Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?

Ram (21 maart-20 april)

Origineel en initiatiefrijk, zo zou je de Ram-puber wel kunnen typeren. Ook enthousiasme en idealisme horen bij dit sterrenbeeld. Klinkt heel positief allemaal, maar dit soort eigenschappen in combinatie met een puberbrein is natuurlijk vragen om ongelukken. Vooral die initiatiefrijkheid kan zich uiten in iets té veel initiatief en dat is waarschijnlijk niet op het gebied van huishoudelijke taken. Typische uitspraak: ‘Joehoe, ik ga morgen een feestje geven voor 100 man. Jullie doen allemaal wel mee hè?!

Stier (21 april-20 mei)

Betrouwbaarheid en doorzettingsvermogen kenmerken de Stier. Prachtige eigenschappen die in je latere leven nog heel goed van pas gaan komen. Maar ze hebben ook hun keerzijde. Stieren houden niet op waar andere stoppen. Dat is zooo vermoeiend in discussies met je Stier-puber, maar ook als het gaat om compulsief appen en YouTuben. O ja, en hadden we al gezegd dat ze snel op hun teentjes zijn getrapt? Typisch gedrag: Eindeloze monologen houden, zodat jij -sufgeluld- toch uiteindelijk overstag gaat.

Tweelingen (21 mei-21 juni)

Energiek en vitaal, en verbaal razendsnel. Dus voor je het weet heeft je Tweelingpuber je in de luren gelegd met mooie praatjes. Het zijn de sociale dieren van de dierenriem. Bij pubers dus in het kwadraat. De Tweelingpuber heeft drie feestjes tegelijk en houdt tien WhatsAppconversaties gaande om vervolgens te klagen dat hij of zij zich verveelt. Typische uitspraak: ‘Ha mam, mogen er twintig vrienden komen eten. We komen over 5 minuten, je hebt toch wel genoeg pizza’s he?!’

Kreeft (22 juni-22 juli)

De Kreeft is mysterieus, een vat vol tegenstrijdigheden. Heel gevoelig ook, met de neiging tot mokken als het niet gaat zoals hij of zij wil. De puber-Kreeft zal daarom niet heel snel laten zien wat hem of haar dwarszit. Dus voor elke puberouder vormt dit sterrenbeeld een grote uitdaging. Lichtpuntje: de Kreeft kan ook zeer behulpzaam zijn. Dus doe er je voordeel mee. Typisch: Je ziet aan het koppie dat er iets is, maar jij bent echt de láátste aan wie deze Kreeft iets gaat vertellen.

Leeuw (23 juli-22 augustus)

Je hebt een Leeuw in huis, en dat moet iedereen weten ook! De Leeuw staat het liefste in het middelpunt van de belangstelling. Leeuwen in het algemeen houden van mooie spullen en luxe, dus jouw puber-Leeuw zal zich ook arm kopen aan merken en make-up. Bovendien is de Leeuw genereus en wil graag met zijn vrienden delen. Een vette bijbaan is voor dit sterrenbeeld dus geen overbodige luxe. Typerende uitspraak: ‘Mag ik geld?’

Maagd (23 augustus-22 september)

De maagd is een analyticus. Aan de buitenkant lijkt de Maagd-puber ongenaakbaar, aan de binnenkant is hij of zij een rusteloze geest en een perfectionist. Als je een puber thuis hebt die is geboren onder het sterrenbeeld Naagd, dan heb je dus altijd een criticus in huis, zeker als jij onder een wat minder rigide gesternte geboren bent. Van een Naagd kun je dus commentaar verwachten op hoe je doet, wat je aanhebt en jou als geheel. Favoriete uitspraak: ‘Doe maar niet, mam’.

Weegschaal (23 september-22 oktober)

De Weegschaal-puber is van alle markten thuis. Hij is de geboren diplomaat, dus maakt makkelijk vrienden en is extreem relaxed in de omgang maar daarin ietsiepietsie onbetrouwbaar. Als je het jou vraagt waarschijnlijk te relaxed, want voor je het weet heeft jouw Weegschaal een hele massa vrienden om zich heen verzameld, die zich allemaal hebben gepositioneerd op jóuw bank, voor jóuw televisie en met jóuw chips. Typerend: Je puber maakt een dubbele afspraak en vergeet ze vervolgens allebei.

Schorpioen (23 oktober-21 november)

Nou zijn pubers al heel intens, met een Schorpioen-puber ervaar je die intensiteit dubbelop. Ze zijn nou eenmaal heel complex en gepassioneerd. Schorpioenen vragen altijd door, willen het wáárom weten van dingen. Bij zo’n puber kom je niet weg met een eenvoudig dáárom. Dat eindigt dus altijd in oeverloze discussies. En van die extreme passie hoop je maar dat ze die aan de dag leggen bij hun schoolwerk. Typerende uitspraak: “Dáárom is geen antwoord, mam.”

Boogschutter (22 november-20 december)

De boogschutter is het blije ei van de dierenriem. Met zo’n puber heb je altijd het zonnetje in huis. Boogschutters zien nooit problemen en staan lekker zorgeloos in het leven. Dat is heerlijk natuurlijk, maar als het gaat om schoolwerk is de boogschutter vaak wel iets té laconiek. Ook kan hij impulsief zijn, dus je wordt regelmatig verrast. Typische uitspraak: “Eh mam, de mentor heeft gebeld. Ik ben alleen maar een beetje geschorst.”

Steenbok (21 december-19 januari)

Je denkt dat ze niet bestaan, maar ze zijn er echt: pubers die geduldig zijn. Maar het is echt een karakter-eigenschap van de Steenbok. Bovendien hebben ze ook nog eens een enorm concentratie-vermogen. Risico’s nemen is weer niet zo hun ding, de Steenbok gaat uiterst behoedzaam te werk. Haast hebben ze in ieder geval nooit. Niet met uit bed komen, niet met naar school gaan en ook niet met eten. Typische uitspraak: “Hoezo moet ik uit bed komen, ik lig pas twaalf uur in.”

Waterman (20 januari-18 februari)

De Waterman-puber is slim en geestig en dus altijd een feest om in huis te hebben. Maarrr je hebt met een Waterman ook een puber in huis die onconventioneel is. Dat lijkt heel erg interessant, maar dat kan ook uitmonden in rebellie. Onhandig voor het geval je je gezag moet doen gelden, dan is de Waterman-puber dus ongrijpbaar. Bovendien kan de Watermanpuber ook nog eens heel eigenwijs zijn. Typisch: zelfs als je huisarrest geeft, weet deze puber zich daar toch onderuit te wurmen. Sluit voor de zekerheid dus alle ramen en deuren.

Vissen (19 februari-20 maart)

Vissen zijn spiritueel, betrouwbaar en heel gevoelig. Op zich mooie eigenschappen. Maar ze hebben ook de naam een nogal grote fantasie te hebben. Dat is voor een puber een behoorlijk handige eigenschap, want je kunt dan een verhaal met een kop en een staart verzinnen over waarom je vandaag niet op school was. Voor ouders van Vissen-pubers dus minder, laat staan voor hun leraren. En ze hebben ook nog eens de eigenschap lui te zijn. Opletten dus bij deze pubersoort. Typische uitspraak: “Ja mam, dat is echt gebeurd.”

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Hoe pubers meesters zijn in het uitstellen van hun huiswerk

Huiswerk maken, daar heb je een heel weekend voor? Maar je weet:...
Lees verder