Whatsappen met je kind: grappiger wordt het niet

Onze pubermoedercollega Caro van Wine Up verzamelde een heel rits bijzonder grappige WhatsApp ouder-puber-conversaties. Omdat pubers nu eenmaal een heel eigen, aparte, meestal volstrekt onbegrijpelijke, maar vrijwel altijd onredelijke taal en boodschappen hebben.

1. Help er is brand!
Dat je je kapot schrikt vanwege tien gemiste oproepen en een paniek bericht op de app maar dan blijkt het te gaan om …

2. Waarom zou je je moeder antwoord geven?
Ik bedoel, ze hebben ook wel een punt: het gaat vaak nergens over. Dus waarom zou je op berichten van je moeder reageren. Je hebt genoeg andere dingen te doen zoals …. eh…. met je mobiel spelen.

3. Het is niet echt een onvoldoende want …
Pubers hebben hele creatieve manieren voor het brengen van slecht nieuws. Bij voorkeur via WhatsApp want dan kan je EN een mooi verhaal verzinnen EN de ander kan je gezicht niet zien.  Hier zien we er eentje volgens de strategie: “Iedereen had een twee mam, dus mijn vijf is eigenlijk een soort zeven!”

    

4. Waarom zou je een slaaf nemen als je ook een moeder hebt?
De app is het beste te gebruiken voor belangrijke berichten over dingen die je echt nodig hebt en bij voorkeur NU. En moeders hebben toch niets te doen dus die kunnen best even wat klusjes voor je doen …

    

5. Van typen krijg ik RSI
Ja, je kunt van een puber niet verwachten dat hij zijn vingers gaat zitten vermoeien met ellenlang getyp. Belangrijke informatie, waarvoor je meer dan drie woorden nodig hebt, kan veel beter overgebracht worden in de vorm van een voicebericht.

6. Kan iemand dit even vertalen?
Voor de een is het inmiddels gesneden koek om “hgh” te typen als je “hoe gaat het?” bedoelt maar wij waren tot voor kort niet echt bekend met deze afkorting. Voor de moeders die graag wat woorden Puberiaans willen leren spreken, delen we even de vijftien meest gebruikte afkortingen op WhatsApp:

bje = ben je er?
gwn = gewoon
d8 = dacht
sry = sorry
lma = laat maar
jwz = je weet zelf
k = oke
wdj = wat doe je?
n = nee
j = ja
kwn = ik weet niet
wr = waar
hb = hartelijk bedankt
hbj = hoe bedoel je?
g1 idee = geen idee

7. Dat past niet in mijn planning
Sommige moeders denken dat pubers chaotische wezens zijn zonder planning. Maar dat is een grote misvatting. Pubers kunnen heel goed plannen, alleen niet jouw taakjes en activiteiten. Vroeg opstaan past bijvoorbeeld past niet zo goed in hun planning. Eten daarentegen dat moet veel en op tijd.

    

8. Pubers zijn helemaal niet alleen maar met zichzelf bezig
Mensen die zeggen dat pubers egoïstische monsters zijn, die hebben geen idee. Ze zijn juist altijd heel attent, ruimen op, nemen cadeautjes mee, informeren naar je werk en zouden ook echt nooit je verjaardag vergeten. Echt nooit. Nou ja, misschien heel soms dan. Als er andere belangrijke dingen spelen. Zoals … een nieuwe serie op Netflix ofzo.

9. En ze zijn ook nooit hebberig
Er schijnen pubers te zijn die de hele dag zeuren om geld, snoep of kleding. Maar dat zijn er maar een paar. En je mag niet de hele groep veroordelen op basis van het gedrag van een paar pubers die zich zo gedragen. Het gros van de pubers is juist heel bescheiden. Ze helpen je zelfs mee om je kennis van de waarde van producten te vergroten…

Kijk voor meer verhalen van Caro op Wine Up.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Redactie

Alto, gabber of kakker: tot welk clubje hoorde jij?

Als puber heb je het al moeilijk genoeg; puistjes, hormonen, zeurende ouders...
Lees verder