Winkelen met je puber: jij stuurt een foto, hij zit thuis op de bank en beslist

Heb je een puber thuis die niet van winkelen houdt? Saskia vond onverwacht, na een ruzie met haar puber in een overvolle winkel, de oplossing.

Ik sta in de winkel. En maak met mijn telefoon een foto van een jas. Een klik verder popt die jas op het scherm van mijn zoon die thuis op de bank zit en het een en ander van commentaar voorziet. Duim omhoog? Dan kan de jas worden afgerekend.

Geen shop-fan

Toen mijn zoon veertien was, groeide hij zo snel dat ik hem nodig had om te kijken in welke maat hij was beland. Ik had ook een stapel kleren online kunnen kopen en een passessie thuis kunnen houden, maar live shoppen leek me veel sneller. Hij had geen zin, dat hij meeging was omdat ik hem omkocht met een beloning in de vorm van iets met veel calorieën en e-nummers. Echt fan van shoppen is mijn zoon niet. De winkelstraat was te druk, te lang, te ver, en te stom. De winkels die we in gingen waren te warm, te koud, of ze stonken. En kleding passen werd pertinent geweigerd, want waarom zou je in een hokje in je onderbroek gaan staan? Juist.

Ruzie in de winkel

In de stad mopperde hij in winkel nummer 1 dat hij andere belangrijke afspraken had. En of ik niet wist dat hij een leven had. Ik mopperde op mijn beurt dat zijn kleren nu eenmaal te klein waren. En dat hij niet mag zeuren als hij ook allemaal kledingwensen heeft. Want die heeft hij namelijk wel. In winkel nummer twee zeeg hij zuchtend in een stoel bij de pashokjes en gooide zijn capuchon ver over zijn hoofd. En ging bovendien heel driftig een spelletje spelen op zijn telefoon. Ik ontplofte. Hij ook. We kregen ruzie. In een overvolle winkel. En nadat ik hem boos toesiste dat hij maar beter weg kon gaan, siste hij eveneens boos ‘mij best’ en stampvoette weg.

Puber blij

Ik appte als eerste. Waar hij was. Hij stuurde een foto van een terras – hij was voor het gemak maar alvast naar de plek gelopen waar hij normaliter zijn beloning kon innen – met een ‘sorry’.  Ik stuurde een foto met een shirt dat ik voor hem had gevonden en eveneens een ‘sorry’. Hij vond het shirt oké, was het ook in zwart? Een kwartier en 10 foto’s later hadden we zijn kleren gekocht. Ik in de winkel, hij lurkend aan een milkshake.

Ongemerkt hadden we dé oplossing gevonden. Ik app, hij kijkt en beslist, en dan koop ik het. Als ik twijfel over de maat laat ik hem met een meetlat zijn voeten, armen, benen of taille opmeten. Werkt perfect, want ik ben snel klaar en niet gefrustreerd. En anders dan online bestellen, kan hij het meteen aantrekken. Deze oplossing is niet ontstaan uit luiheid, maar uit praktische overwegingen. Wat betreft winkelen zijn we gewoon niet de beste match. Tenminste als we daadwerkelijk samen in een winkel staan. Maar zet ons aan het WhatsApp-winkelen en we matchen als een malle.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Moet mijn puberdochter ermee leren leven dat ze vogelvrij is?

De dochter van Jeanette gaat uit. En heeft een kort rokje aan. Liever wil ze niet dat ze zo de straat op gaat, maar...

52 redenen waarom de jaren 80 en 90 zo leuk waren

De eighties en nineties, dat waren nog eens tijden! En stiekem verlangen we ook wel terug naar de tijd dat wij puber waren. We...

Zo krijg je de puber van de bank af, en in beweging

Is jouw puber ook liever lui dan moe. Sporten? Dat staat zo'n beetje onderaan hun to do-list. Als het er al op staat.  Zo krijg...

Goeiesmorreges! Debiteuren/crediteuren op de camping

Heerlijk! Meneer Edgar, Meneer Jos, Juffrouw Jannie en Storm hebben ook weleens vakantie. We troffen de afdeling Debiteuren/Crediteuren dan ook aan op de camping....

Amalia, Alexia en Ariane hebben waar ieder pubermeisje van droomt: puppies!

Dit is echt de droom van ieder pubermeisje. Een nestje met überschattige labaradorpuppies! Wedden dat die prinsessen in huize Eikenhorst dat ook supercute vinden?...

Saskia brengt op Moederdag haar pubers ontbijt op bed

Moederdag; Saskia vindt het eigenlijk maar onzin. Om met de traditie te breken brengt zij daarom haar pubers ontbijt op bed. Ik kom uit een...

21 uitspraken van mensen die overduidelijk zelf geen pubers hebben

Ongevraagd advies, daar zitten we echt niet op te wachten. Helemaal als het komt van mensen die zelf nog geen kinderen hebben in de...

Hoe Miriams jeugdheld Michael Jackson van zijn voetstuk donderde

Vanavond komt de documentaire Leaving Neverland op televisie. Deze week is al heel veel gezegd en geschreven over de jeugdheld van velen, zo ook...

Amalia wordt geïnterviewd: ‘Ik realiseer me soms niet dat dit mijn leven is’

Wat hebben we weer genoten van de puberprinsessen die vandaag verplicht met hun ouders door een stad moesten lopen (onze pubers benijden hen niet)....

Waarom de zomer na je eindexamen de allermooiste zomer ooit is

Dit willen we geslaagde eindexamenkandidaten op het hart drukken: die laatste zomer van je middelbare school moet je consumeren met volle teugen.  Van sommige momenten...

Pubers laten meehelpen in huis; je kunt er óók geld aan verdienen

Saskia was het helemaal zat die rommel makende pubers. Maar ze had ook geen zin om de hele dag te vragen en smeken of...

Ronald Goedemondt over vliegen naar Thailand

Het valt niet mee om naar Thailand te moeten vliegen. Helemaal als je vijf uur lang turbulentie hebt. Ronald Goedemondt vertelt over zijn vlucht...

Waarom we pubers ook over onze mislukkingen moeten leren

Ik stuitte online op een geweldige webserie van de VPRO, CV der mislukkelingen. Een serie om iedereen die last heeft van prestatiedruk een hart...