De hele dag naar YouTubers kijken, hoe leuk kan het zijn?

Dat vlogs kijken, dat vindt Martine de meest irritante gewoonte van haar pubers. Totdat ze erachter kwam dat je ook leuke vloggers hebt. Sindsdien is Martine een beetje verliefd op Thomas van der Vlugt. 

Waarschijnlijk erger jij je ook groen en geel aan je pubers die met hun telefoon voor hun neus naar YouTubers zitten te koekeloeren. Want het gebodene getuigt van een dommigheid die zijn weerga niet kent. Ik bedoel: de verkering van Enzo Knol en Dee. Wie kan daar nou lang naar kijken? Of naar het eindeloze geverf van die beautyvloggers, dat is toch heel leeg? Wat ik echt totaal niet snap is het gekoekeloer van mijn zoon naar gamers die -tja- aan het gamen zijn. Ga.Een.Boek.Lezen, roep ik daarom heel vaak.

Nou vinden mijn kinderen Enzo Knol inmiddels voor kleuters, maar ze zitten wel eindeloos op YouTube te kijken. Soms vraag ik wat ze dan ‘op’ hebben staan. Dan word ik een beetje meewarig aangekeken. “Ga TV kijken, moeder”, zei mijn zoon toen ik mij er naar zijn smaak weer veel te veel mee zat te bemoeien. Hij had net een aflevering van RundFunk opstaan. Daar kon ik de humor wel van in zien. Toen ik vertelde dat ik dat wel geestig vond, was hij iets mededeelzamer over zijn vlogkijkgedrag. “Thomas van der Vlugt, die vind jij ook wel leuk”, zei hij.

Ik zette YouTube aan op mijn computer, want als ik op mijn telefoon kijk moet ik mijn leesbril erbij opzetten. En inderdaad, wat een leuke filmpjes. Zo viel ik in de serie Road to Africa, waarin Thomas in een brakke auto uit 1994 -het jaar waarin ik mijn rijbewijs haalde- van Amsterdam naar Gambia rijdt. Best spannend. Je ziet Thomas door de woestijn karren, dealen met corrupte ambtenaren en die brakke auto krijgt natuurlijk een lekke band. Jaloersmakend, want ik zou ook wel zo’n roadtrip willen maken, als ik ongeveer twintig jaar jonger was.

Inmiddels was ik een beetje verliefd geworden op Thomas (en zijn cameraman die het heel goed doet als sidekick) en keek ik naar een volgende filmpje, want dat is het grote voordeel (en tegelijk ook nadeel) van YouTube: je blíjft kijken. Hierin daagt bunq Thomas uit om te kitesurfen, ook iets dat ik zou willen doen als ik twintig jaar jonger was: hoog door de lucht vliegen aan zo’n vlieger. Ik zie het mezelf niet meer doen, maar dat mijn zoon dit allemaal heel erg cool vindt, dat snap ik volkomen. Bekijk zelf maar eens de video:

Nu ben ik een beetje bang dat mijn zoon zich hierdoor erg laat inspireren, want die zou dit soort dingen nu eigenlijk wel willen. Gelukkig niet die roadtrip, want hij is veertien en heeft dus nog geen rijbewijs. Dat kitesurfen, dat zie ik hem wél zo doen. Dus bunq, dagen jullie hem ook uit?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met bunq, maar de inhoud is 100% van ons. Geen fratsen of geknoei met je geld? Geen nare investeringen, verborgen kosten of verrassingen? Denk dan eens aan bunq – een ongekende ervaring.

Lees hier meer over ons advertentiebeleid.

 

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Grappig: Philip Geubels verheugt zich al op het eerste vriendje van zijn dochter (not!)

Even lachen. Philip Geubels' dochter is nog maar net uit de luiers, maar hij verheugt zich er nu al op dat ze zestien is...

14 dingen die pubers doen en waarbij wij ons afvragen: van welke planeet komen ze eigenlijk?

Als mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, dan zijn we toch wel benieuwd van welke planeet pubers komen. Want ze doen rare...

Die eerste vakantie zonder ouders is zo veelbetekenend

Kun je je die eerste vakantie zonder ouders nog herinneringen? En hoe geweldig dat was? Het is de vakantie waar je het over dertig...

Een middelbare school kiezen, hoe doe je dat in godsnaam?

Straks krijgen achtstegroepers hun schooladvies. En dan begint het pas. Want welke school ga je kiezen? En wordt het nou de theaterklas of sportklas?...

Fifa spelen is hetzelfde als gokken, en waarom is dat hier nog niet verboden?

Sinds gisteren weet ik dat er ook zoiets bestaat als de e-divisie. Dat het voetbalspel Fifa spelen voor een eredivisieclub. Daar zijn ook profspelers...

Voor het eerst alleen op vakantie in 41 herinneringen

Met je rugzak de wijde wereld in, of met een koffer vol verwachtingen met de bus naar het warme zuiden. Zonder ouders op vakantie...

10 dingen waar pubers in de ochtend ruim de tijd voor nemen (en 10 dingen die ze daardoor vergeten)

In de ochtend loopt het schema van pubers altijd net even anders dan dat van ons. Wij staan op, wassen ons, eten, pakken onze...

‘Hey mam, hoe was het op je werk? We hebben het huis opgeruimd’

Kom je thuis in een opgeruimd huis, terwijl je pubers er de hele dag hebben gebivakkeerd? Vraag je je af 'hoe dan'? Kijk dit...

Vakantie met pubers: lok ze met een Amerika-trip!

Eigenlijk gaan ze liever richting zon, zee, strand (en zuipen) van Lloret of een ander hitsig strand. Maar dat komt wel als ze 16 zijn....