Ouders opgepakte Nederlandse YouTubers reageren

Ouders opgepakte Nederlandse YouTubers reageren

Het was afgelopen weekend groot nieuws. Twee Nederlandse pubers en YouTubers Ties en Govert zijn in Amerika opgepakt omdat ze daar een legerbasis wilden binnendringen. 

Voor hun vlog wilden de twee jongens de zwaarbeveiligde legerbasis Area 51 binnendringen. De twee reisden afgelopen zondag af naar Amerika om een documentaire te maken over Area 51 toen zij werden gesnapt in hun huurauto op Nevada National Security Site in Nye County. Ze waren toen al enkele kilometers het terrein binnengedrongen. En daar mag je zonder de juiste papieren niet komen.

Opgepakt en vastgezet

Toen de jongens de agenten vertelden dat een video voor hun YouTube-kanaal wilden maken besloot de politie de auto te onderzoeken. Daarbij werden enkele camera’s gevonden, evenals een drone en opnames die al van het terrein waren gemaakt. Beide jongens werden gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas. 

De ouders van Ties reageerden over de arrestatie van hun zoon: ‘We zijn niet het type om een potje te gaan janken’, al zijn ze zich natuurlijk ook rotgeschrokken. ‘De dag dat we het hoorden is de meest turbulente dag uit ons leven.’

De

 De Youtubers reageren zelf ook nog even

Zelf lijken ze vooral de lol ervan in te zien. ‘Het ontbijt in de gevangenis is lekker’ en ‘We genieten van Las Vegas’. Vandaag komt hun zaak voor de rechter.

Geschreven door
More from Saskia Smith

20 tekenen dat het met pubers elke dag Groundhog Day is

Je denkt dat het leven met pubers misschien een aaneenschakeling is van...
Lees verder