Zo ziet je leven eruit als je puberjongens én -meiden in huis hebt

Gezegend met een zoon en dochter, of meerdere zoons en dochters? Lees dan even mee. Want soms kijken we jaloers naar ouders die alléén jongens of meiden thuis hebben. Want als je van allebei de geslachten pubers hebt, dan word je soms heen en weer geslingerd tussen twee uitersten.

#1 Het ene moment deal je met een nervous breakdown over een gebroken mascararoller, een seconde later probeer je te voorkomen dat je zoon met een shirt vol tandpastavlekken de deur uitgaat.
#2 Uit de ene kamer hoor je je zoon brullen door zijn headset, in de andere kamer is je dochter haar garderobe aan het doornemen via FaceTime.
#3 De een schept voor de derde keer een bord spaghetti op, de ander verklaart voor de derde keer dat ze toch écht niks met gluten gaat eten.
#4 Douchen doet de puberzoon in vijf minuten, je dochter houdt de badkamer minimaal een uur op slot.
#5 Bij de ene ligt een heel arsenaal aan lege glitterpennen, kapotte panty’s en niet goed dichtgedraaide flesjes nagellak onder het bed. De andere heeft daar opgesteven sokken, de Voetbal International en lege hoezen van Fifa uit diverse jaargangen liggen.
#6 De een bakt taarten en maakt van de keuken een bende, de ander slaagt erin datzelfde resultaat te bereiken met het smeren van zes boterhammen.
#7 De een vindt de vriendinnen van de ander echt supperstomme giechelwijven. De ander vindt zijn vrienden echt totaal lelijke nerds.
#8 Ze verklaren ook oprecht niet op elkaars vrienden te vallen, maar jij betrapt ze soms op schalkse blikken.
# 9 Je moet jezelf staande houden tijdens de maandelijkse hormonenkermis en wordt geconfronteerd met de ochtendlijke opbolling van zoons boxershort.
#10 De een trekt vrolijk jouw nieuwe sneakers aan naar school. De andere jouw hardloopshirt zonder in de gaten te hebben dat dat veel te klein is.
#11 Voor de een sta je in de Hema in te schatten welke maat sportbeha misschien zou passen. Voor de andere sta je te dubben of je de grootste of allergrootste maat sokken zou kopen. Want allebei willen ze niet met je shoppen.

Gelukkig zijn er ook overeenkomsten 🙂

#12 Ze noemen elkaar asshole en bitch. Wat jou doet beseffen dat schelden tegenwoordig genderneutraal gebeurt.
#13 Van allebei stinken de sneakers even hard.
#14 En ze eten allebei evenveel koek en chocola.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Een examenstunt dat is toch… leuk?

Leuke traditie die examenstunt. Je huurt een foamparty-apparaat in, of glijbanen, of...
Lees verder