Zomervakantiekamp: stuur je puber(s) gewoon lekker weg

In de vakantie je pubers wegsturen, dat is echt leuker dan het wellicht klinkt. Laat ze lekker een week ophoepelen zodat jij even geen politieagent, pinautomaat, kok of kamermeisje hoeft te spelen.

Natuurlijk willen die gasten die wekenlange vakantie helemaal zelf invullen. En daar valt wat hen betreft ook alleen thuisblijven onder. Je kunt echt wel zonder hen met vakantie. Maar ja, ze kunnen nog geen ei bakken, hebben geen idee hoe de wasmachine werkt, en vinden vuurexperimenten binnenshuis een goed idee. Het moge duidelijk zijn dat je wat het alleen thuisblijven lijnrecht tegenover je puber staat. Maar het idee om even zonder elkaar te zijn is helemaal niet zo slecht. Hoe leuk is het als ze even onder de vleugels van hun ouders te kunnen freewheelen? En hoe rustig is het als je niet de hele dag politieagent hoeft te spelen? Draai het daarom om: alleen thuisblijven is een no go, maar ze wegsturen kan natuurlijk altijd. Entree zomervakantiekamp. Een gouden vondst wat ons betreft. Pubers blij, ouders blij, huis nog heel. De vijf leukste kampen volgens onze pubers:

 1. Summercamp Snow World
  Inderdaad skiën en snowboarden in de zomer.
 2. Expeditie Robinson Kamp.
  Het populaire tv-programma in een zomerkamp gegoten, maar dan wel met behoorlijke maaltijden en een zacht bed.
 3. Musicalkamp.
  Voor dans-, zang- en toneelliefhebbers met Broadway ambities.
 4. Freerunning Camp.
  Voor alle pubers die over muurtjes, paaltje en trappetjes klimmen en springen.
 5. Zeilkamp. Die zijn eigenlijk door heel Nederland te doen, maar hóe bijzonder is het om dat op een eigen eiland te doen? Juist.
Tags from the story
, , , ,
Lees ook
Geschreven door
More from Saskia Smith

Voordat je puberdochter een charcoal masker neemt, laat haar eerst even dit zien

Schoonheidsmaskertjes, ze zijn bijzonder populair bij onze puberdochters. En hoewel we een...
Lees verder