In Putten gaan de zuipketen op slot!

In Putten gaan de zuipketen op slot!

In de meeste plattelandsdorpen is het fenomeen zuipketen bekend. Een schuur, bouwkeet of garage die dienst doet als jeugdcafé. Daar komt nu in sommige gemeente een einde aan. Om te beginnen in Putten.

Zuipketen zijn al jarenlang de plek waar kinderen onder de 18 bij elkaar kruipen om te gaan zuipen. Vaak wordt die tenten gedoogd met het idee dat het geen kwaad kan zo’n feesthonk die vaak bij iemand op het erf is. Maar ja, het is natuurlijk wel illegaal.

Keet open? Dan boete

Gemeente Putten gaat nu strenger optreden tegen de zuipketen in hun gemeente.  Ze gaan boa’s en de politie vaker door het buitengebied laten rijden om te inventariseren waar de keten zijn. Want ze moeten allemaal dicht. Wie een keet openhoudt, riskeert een dwangsom. Hoe hoog die zal zijn, kan de gemeente nog niet zeggen.

De pleuris breekt uit

Op Omroep Gelderland zegt Wethouder Ewoud ‘t Jong (SGP) dat een keet in strijd kan zijn met de horecawet of een bouwbesluit. Daarnaast wil het Rijk ook dat keten gesloten worden vanwege het terugdringen van alcoholgebruik.

Wat de jongeren daar zelf van vinden? Die denken dat de pleuris uitbreekt. Kijk naar een reportage van Omroep Brabant waarom ze dat denken: Verbod op zuipketen in Putten: ‘De pleuris breekt hier straks uit’

 

 

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

38 dingen die je op het strand tegen je peuter zei en nu tegen je puber zegt

Weet je nog, tig jaar geleden? Dat je met je kleintje naar...
Lees verder