Leraar filmen in de klas is echt een absolute no-go

Lachen! Een leraar filmen die in woede ontsteekt, of een leerling in zijn nekvel grijpt of per ongeluk porno aanklikt die op groot scherm is te zien. De incidenten waarbij leraren te kakken werden gezet, zijn niet meer te tellen. Pijnlijk voor de leraar of medeleerlingen.
Nu blijkt dat het filmen binnen school helemaal niet mag. Als het aan de minister ligt, zullen we dit soort beelden in het vervolg dan ook niet meer te zien krijgen. Minister Slob en staatssecretaris van Engelshoven van Onderwijs hebben in een brief aan de Tweede Kamer duidelijkheid verschaft over het verspreiden van filmpjes die binnen de muren van de school zijn geschoten.
Het is dus geen een nieuwe wet, maar bij het ongevraagd filmen gaat het om een persoonsgegeven en dat mag niet zo maar worden verspreid. De minister pleit ervoor de regels hiervoor op te nemen in het zogenaamde schoolplan, zodat voor iedereen: leraren en leerlingen duidelijk is wat er wel en niet mag.
Rest natuurlijk nog de vraag hoe scholen zo’n verbod gaan handhaven. Als een filmpje duizend keer is verspreid, dan is het lastig achterhalen wie de cameraman of -vrouw is geweest.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Bron: AD

Lees ook
Geschreven door
More from Martine De Vente

Hoe pubers communiceren: het briefje op de deur

Dat de emotionele huishouding van onze pubers soms nogal in de war...
Lees verder