Tis Hier Geen Hotel lezing over leven en overleven met pubers

Tis Hier Geen Hotel komt naar je toe
Tis Hier Geen Hotel lezing

Als je kind een puber is, verandert er veel, ook voor jou als ouder. Ineens krijg je te maken met kinderen die je niet begrijpt, gedoe met school, grenzen opzoeken en eroverheen gaan en social media. Om ouders te helpen hiermee om te gaan geven we leuke, informatieve en interactieve lezingen live of via Zoom.

We geven regelmatig inspirerende lezingen over pubers, de puberteit en opvoedvraagstukken. Niet alleen laten we zien wat er verandert als je kind een puber wordt, maar ook hoe je daar op een leuke, luchtige manier mee om kunt gaan. We laten op verschillende manieren de leuke en ingewikkelde kanten van pubers zien en hoe je hen én jezelf zonder al te veel kleerscheuren door die puberteit loodst. 

De Tis Hier Geen Hotel-lezingen zijn informatief én interactief. We betrekken de deelnemers op een originele manier vragen, een quiz en gaan we met elkaar in gesprek, omdat ouders elkaar prima kunnen helpen bij opvoedvraagstukken. Bovendien kan het troostend zijn om te weten dat het bij anderen eigenlijk net zo gaat als bij jou.

1. Help, ik heb een puber in huis

Een herkenbare en grappige lezing over pubers en ouderschap

Tijdens deze lezing leiden we ouders langs de hoogte- en dieptepunten van het puberouderschap. Wat verandert er nu je kind een puber is, waarom doen pubers wat ze doen, hoe werkt het puberbrein en hoe houd je het thuis een beetje leuk? We gaan niet vertellen hoe ouders moeten opvoeden (wij doen zelf ook maar wat), maar helpen ouders om hun pubers beter te leren kennen en begrijpen – op een grappige en originele manier met voorbeelden uit de praktijk. Ook gaan we met ouders in gesprek omdat een ander misschien wel, of andere, antwoorden en oplossingen heeft.

2. Het leed dat huiswerk heet

Een hands on en hart onder de riem stekende-lezing over hoe je huiswerk plannen met je puber leuk houdt

Plannen is voor pubers lastig. Dat merk je ook als ze hun huiswerk moeten plannen. Ze doen het het liefst in de ochtend, vijf minuten voordat ze naar school gaan, of voordat ze gaan slapen, of helemaal niet, met alle gevolgen van dien. Dat huiswerk maken moet en erbij hoort, is lastig voor pubers om in te zien. Voor hen valt het nu eenmaal in de categorie vrijheidsberoving. Het besef dat huiswerk goed maken en leren ook voordelen heeft, namelijk een goed cijfer, komt vaak later pas. In deze lezing nemen we ouders mee het huiswerk-moeras in en laten we zien hoe je huiswerk kunt plannen met je puber en het thuis ook nog een beetje gezellig houdt.

3. Social media, lust of last?

Een lezing over de leuke en lelijke kanten van social media en waarom je je als ouder erin moet verdiepen

Veel ouders hebben een haat-liefdeverhouding met social media. Ze zien hun kind erdoor opbloeien, maar er ook in verdrinken. Van ouders wordt verwacht dat ze hun pubers social media-wijs maken, maar weten niet precies hoe ze dat moeten en kunnen doen. Ze kunnen niet terugkijken op hoe hun ouders dat deden en moeten daarom min of meer zelf het wiel uitvinden. In deze lezing laten we ouders alle kanten van social media zien, de minder leuke, maar vooral de leuke kanten. We bespreken vragen als ‘is het goed als ze 8 uur op een scherm turen?’,  ‘heeft de telefoon afpakken zin?’ en ‘moet ik sexting verbieden?’.

4. Van groep 8 naar de brugklas

Een leuke en leerzame lezing over school, huiswerk plannen en Het Nieuwe Leven van je brugpieper

In het laatste jaar van de basisschool, groep 8, verandert er veel. Niet alleen zie je je kleine spruitje de lucht inschieten en een weerwoord geven, ook wordt er een grote stap genomen: de basisschool uit, de brugklas in. In deze lezingen nemen we ouders mee in de veranderingen van hun kind. We leggen uit waarom hun brein een soort blubber wordt, waarom huiswerk plannen niet lukt en waarom ze de hele dag op hun telefoonscherm turen. We hebben niet hét antwoord voor hoe je smooth en zonder gedoe deze fase doorkomt, maar hebben wel handvatten om je kind te helpen en begrijpen. En we laten zien hoe je met je kind in gesprek kunt blijven, ook al wordt iedere vraag beantwoord met een zucht of schouderophalen.

Op maat

We maken ook lezingen op maat. Zodat we kunnen inzoomen op een specifiek thema dat binnen een school/instelling speelt.

Zoom-lezing

Als je een Zoom-lezing boekt, dan regelen we meteen alles: de (geluids)techniek en een link waarmee je als organisator iedereen kunt uitnodigen, inclusief instructies.

Voor vragen en mogelijkheden mail naar [email protected] of bel naar 06-26 110 880.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

59 dingen die ik denk als de pubers een avond alleen thuis zijn geweest

Het is natuurlijk heerlijk dat je de deur achter je dicht kunt...
Lees verder