Meisje met valse ID een nacht in de cel, overdreven of lesje geleerd?

Is een valse ID een nacht in de cel waard?

Afgelopen weekend heeft een meisje van zestien die in Utrecht met een valse ID was gaan stappen, een nacht in een politiecel moeten doorbrengen.

De zestienjarige was gaan stappen, liep tegen de lamp met haar valse ID en werd daarom aangehouden. Ze bracht een nacht in de politiecel door. Overdreven? Volgens de politie was het geen buitensporige maatregel. Het meisje had geen ander ID bij zich, kon zich dus niet identificeren en werd meegenomen naar het bureau. De politie heeft (moreel) de plicht om zorg te dragen voor een minderjarige en deze over te dragen aan de ouders. Omdat ze de ouders van het meisje niet konden bereiken, bleef ze een nacht op het politiebureau.

Op Twitter reageerden tegenstanders verontwaardigd. De politie kan zich beter bezig houden met criminelen oppakken en dat het lijkt dat ‘burgertje pesten’ de nieuwe moraal is van de politie. Een voorstander tweet dat regels nu eenmaal regels zijn, ook voor een zestienjarige. De politie laat weten dat het niet hun beleid is om een meisje alleen in de binnenstad van Utrecht achter te laten.

Bron: Nos.nl

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

35 onzinnige dingen die je ouders zeiden toen jíj puber was

Ouders maken hun kinderen van alles wijs. En zetten het ook dik...
Lees verder