Vieren dat je gaat scheiden is het nieuwe trouwen

Het klinkt misschien gek: vieren dat je gaat scheiden. Want een scheiding is vrijwel altijd een heel verdrietige, emotionele en soms ronduit pijnlijke periode. Toch vieren steeds meer mensen het moment van uit elkaar gaan. En dat is vooral heel goed voor de kinderen. In een ceremonie sluit je immers het leven met elkaar af en open je de weg naar een andere manier van bij elkaar zijn. 

Eigenlijk is het vieren van je scheiding het vieren van de liefde.  De liefde die er is geweest en waaruit de kinderen zijn ontstaan, de liefde die er voor de kinderen nog steeds is, en de liefde die je voor elkaar hebt om elkaar te durven loslaten. Een ceremonie om dit allemaal te vieren schept niet alleen duidelijkheid voor de kinderen, maar ze leren ook dat op een positieve manier een relatie kunt beëindigen en  respectvol met elkaar kunt blijven omgaan. Hoe verdrietig een scheiding ook is, soms kan het vieren ervan een lichtpuntje in een verwarrende tijd zijn.

Kijk hieronder naar  de scheidingsceremonie van Dilly en Mark die laten zien hoe bijzonder het kan zijn om je relatie feestelijk te beëindigen:

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Examens moeten anders worden afgenomen

Het NOS Radio1 journaal kopte vanmorgen dat de manier waarop de examens...
Lees verder