Dit is een van de beste echtscheidingsseries ever

Eddie, een van de kinderen van de bonusfamilie (beeld: Netflix)

Scheiden is treurig, maar met deze Zweedse serie op Netflix kun je niets anders dan erom lachen. In Bonusfamiljen zijn de kinderen dan ook de baas.

In de eerste aflevering van Bonusfamiljen wordt het meteen duidelijk. Moeder 1 is zwanger van haar nieuwe liefde die ze maar een blauwe maandag kent, maar toch mee in een soort Pippi Langkoushuis woont. Moeder 2 is carrièretijger die zich wel geregeld laat nemen door haar baas. Ex-man 1 is een goedmoedige sukkel die is ingetrokken bij zijn moeder. Ex-man 2 is zo niet een grotere sukkel, die zich nog steeds laat rondcommanderen door zijn ex.

En de kinderen? Die wonen week-op, week-af in het ene en dan weer in het andere huis. En gelukkig, zij gaan regelmatig in protest tegen hun klooiende ouders die zo met zichzelf bezig zijn dat ze soms niet goed opletten. Dan wil het gebeuren dat een kind in de contramine gaat. Of in het ziekenhuis terechtkomt. Klinkt zwaar, maar deze Zweden weten het op een of andere manier heel luchtig te houden. Kijken dus, op Netflix.

Trailer: The Bonus Family – Série Series 2016 from Série Series on Vimeo.

Geschreven door
More from Martine De Vente

‘Doorlopend dat geluid uit mobieltjes, ik word er knettergek van’

Martine verbaast zich erover dat pubers zich vaak geen snars aantrekken van...
Lees verder