Kan het wat minder gek met dat afscheid van groep 8?

Met de limo naar je eindfeest van groep 8, of met een toga aan vieren dat je de basisschool hebt afgemaakt. Mag het iets minder gek?

In de categorie ‘Kan het nog idioter?’ zagen we meisjes op het Jeugdjournaal in een limo naar het eindfeest van groep 8 gaan. Als waren ze Beyoncé en Katy Perry zaten ze al met nepchampgne in de auto, in glitterjurk en op hakkensandaaltjes. Blijkbaar kan groep 8 niet worden afgerond met een knullige, maar lieve aangekochte musical en een paar ouders die de kostuums naaien en de hoofdmeester als dirigent.

Nee, hele Broadwayproducties moeten het worden, waarvoor professionele coaches worden ingehuurd. En dan de première natuurlijk liefst niet in de aula van de school, maar in het theater met een lichtplan en een live orkest.

En daarna eindig je niet met een borrel op het schoolplein, maar met een heus gala waarvoor speciale outfits moeten worden aangeschaft. Ook gespot op facebook: heuse graduation-feesten compleet met toga’s en mortarboards, van die hoedjes die ze in de VS en de UK op hebben als ze highschool afronden.

Als je alles al hebt gedaan als je 12 bent, wat moet er nog te wensen overblijven voor je eindexamen van de middelbare school? Of als je écht nog eens afstudeert?

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Gamen, je kunt er toch echt verslaafd aan zijn, vindt de WHO

Niet dat het meteen helpt, maar gamenverslaving is nu dus echt erkend...
Lees verder