12 tekenen dat pubers niet bepaald klimaatneutraal zijn

12 tekenen dat pubers niet bepaald klimaatneutraal zijn

Pubers hebben de mond vol van milieuvervuiling en global warming, want belangrijk. Maar thuis zijn deze heerlijke klimaatdemonstranten alles behalve klimaatneutraal. 

Pubers zijn voor een beter klimaat, maar doen nu zelf even niet mee aan:

1. Kort douchen

Kort? Als in minder dan een minuut? Haha, nee, dat kan natuurlijk niet. Ze kijken een serie als ze onder de douche staan en dat duurt minimaal tien minuten. Dus.

2. Een boom planten

Een boom, of twee, planten is goed voor het milieu. Want meer zuurstof en minder stokstof . Maar pubers hebben geen idee hoe je dat doet. Met een schep? Huh? hoe dan? En dat water geven? Met een gieter? Wat is dat nou weer?

3. Licht uitdoen

Ja, ho, wacht even. Licht uitdoen? En hoe zien ze dan waar ze lopen? En moeten ze dan in het donker zitten, of zo?

4. Afval scheiden

Of we wel weten hoever het lopen is naar de papierbak en glasbak. Dat is toch niet normaal? Moet je dan met die tassen oud papier en lege flessen over straat? No way, dat ze dat gaan doen. Bovendien, ze zijn nog geen 18 hè, dus ze mogen niet met wijn flessen over straat. Wel als ze leeg zijn? Ja, dat zeggen we alleen maar omdat we zelf niet met die flessen over straat willen.

5. Koelkast op de laagste stand

En dan lauwe cola drinken? Hahaha! Maar nee, dat gaat ‘m ook niet worden.

6. Vliegen

Maar hoe kunnen ze dan naar New York gaan? Of Bali? Vliegschaamte? Welnee, ze schamen zich nergens voor. Ja, voor hun ouders.

7. Autorijden

Hoe bedoelen we, je pakt de fiets maar. Wat als het regent? Of waait? Kleine moeite om ze even te brengen, toch? En ook weer op te halen, want dat spreekt voor zich.

8. Simpel eten

Eenvoudig koken en eten? Daar doen ze toch al aan? Een tosti is heel eenvoudig te maken. Oh, we bedoelen onbewerkte, plantaardige voeding? Is dat zonder suiker en zo? Boeien, dat het is gezonder voor je lijf, maar daar doen ze dus echt niet aan mee.

9. Kleren recyclen

Tweedehands kleding dragen. OMG. Ben. Je. Gek? Iets aantrekken dat van een ander is geweest? Ze kijken wel beter uit. En leuk hoor dat uit onderzoek blijkt dat je door textiel te recyclen CO2 bespaart, maar zij gaan nu gewoon even naar de Primark een nieuwe look te shoppen.

10. Zwerfvuil opruimen

Nee, natuurlijk gaan ze de troep van een ander niet opruimen. Dat doen hun ouders toch ook dagelijks voor hen? Ja maar, dat is anders.

11. Tas meenemen

Hoezo? Je kunt in de supermarkt toch gewoon een tas kopen. Die dingen hangen er toch niet voor niks.

12. Thermostaat lager

In de kou zitten? Ze wonen toch niet in Siberië of zo. Een trui aantrekken? Dat past niet zo goed bij hun crop top en high waist jeans-look, dus nee. Ze schuiven die thermostaat wel even naar 24. dat is voor iedereen beter. Lekker warm!

***

Lees ook: De puber wil veganist worden en Slordige puber? Ga staken!

 

Geschreven door
More from Saskia Smith

Vrijheid, waarom pubers het belangrijk vinden dat we het blijven vieren

Vandaag vieren mijn pubers uitbundig de vrijheid. Want dat is net zo...
Lees verder