25 dingen die we tegen pubers moeten zeggen als ze ons de stomste ouders ooit vinden

Jij bent zó stom

Leuk hoor, doe je je stinkende best voor je pubers, krijg je naar je hoofd geslingerd dat je gewoon zó stom bent. Maar echt. Stommer dan jou hebben ze nog niet meegemaakt. Het liefst roep je hard terug dat ze zelf ook stom zijn, maar ja, jij moet de volwassene zijn hè. Dus geef je ze gewoon een koekje van eigen deeg als ze weer eens tegen je uitvallen. En antwoord je met een uitgestreken gezicht:

25 dingen die we tegen pubers moeten zeggen als ze ons de stomste ouders ooit vinden

 1. Nee, jij bent lekker tof
 2. Je kunt ook gewoon op kamers gaan, hè
 3. Weet je wat, vanaf nu betaal je gewoon huur
 4. Wie betaalt, bepaalt, dus ja, ik kies wat er in de ijskast staat
 5. Stom is het nieuwe cool
 6. Mots, yourself
 7. Wat dat is?
 8. Stom maar dan omgedraaid!
 9. Ik zou ook andere ouders kiezen als ik jou was
 10. En een ander huis
 11. Toch leuk dat we tot je achttiende zeggenschap over je hebben
 12. Jouw kamer? Ik denk dat ik daar mijn walk-in closet van ga maken
 13. Zakgeld? Oei, mijn portemonnee is leeg
 14. Halen? Brengen? Ik pak even mijn taximeter uit mijn tas
 15. Avondeten? Geen idee? Ga jij iets maken?
 16. Schone handdoeken? Ook geen idee? Ga jij wassen?
 17. Vanaf nu gaat alles wat op de grond ligt in de prullenbak
 18. Die extra 4G, die bewaren we dan maar
 19. En die zakgeldverhoging parkeren we ook maar even
 20. Ik heb ook geen idee wie alles hier schoon moet maken, maar ik denk dat jij het prima kan doen
 21. Ik zou ook vertrekken naar het buitenland als ik jou was
 22. Alleen de vraag is, van welk geld?
 23. Die nieuwe telefoon, ik denk dat ik die maar zelf hou
 24. Evenals die nieuwe Air Max’
 25. Ik zou ook nu gaan huilen als ik jou was…

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

 

 

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

50 totaal normale gebeurtenissen waar pubers van uit hun doen raken

Wat betreft dramagehalte scoren pubers behoorlijk hoog. Er hoeft maar ‘dit’ te...
Lees verder