Op deze 21 momenten met pubers wil je een Barbamama/papa zijn

(beeld: YouTube)

Met pubers moet je behoorlijk flexibel zijn. Je weet immers nooit wat ze nodig hebben en wat jouw rol daarin is. Hoe handig zou het dan zijn als je een Barbamama of Barbapapa bent? Zodat je je meteen kunt aanpassen en adequaat op elke situatie kunt inspelen.  

Op deze momenten met pubers wil je een Barbamama/papa zijn

  1. In een keer lange armen hebben om boven het raam dicht te doen, wat je puber zelf niet kan omdat hij op zijn bed ligt en zijn armen te kort zijn.
  2. Je transformeren tot Arnold Schwarzenegger-achtige proporties om die loodzware weekboodschappen naar binnen te tillen.
  3. En daarna een octopus worden om heel snel al die boodschappen op te ruimen.
  4. Een verlengde auto worden waar met gemak tien pubers in passen die naar een sportwedstrijd moeten worden gebracht als jij en de trainer de enige zijn die heen en weer kunnen rijden.
  5. In een heel groot fluffy kussen veranderen als je puber plotseling een emotionele breakdown heeft en een plek nodig heeft om lang, met uithalen en zo, te huilen.
  6. ‘s Morgens jezelf in een non-stop ontbijtbuffet omvormen, met warme en koude gerechten, allerhande broodjes en diverse smoothies.
  7. Jezelf metamorfoseren tot een pinautomaat, gevuld en al, of kapper zodat je op elk moment van de dag de juiste coupe kunt boetseren.
  8. Aan het einde van de dag veranderen in een vuilniswagen om al die pubertroep op te ruimen.
  9. In een keer heel lange benen hebben zodat je over al die pubertroep op de trap heen kunt stappen.
  10. Jezelf omtoveren tot een megawasmachine, zo’n industriële met 50 kilo inhoud, om alle puberwas en gebruikte handdoeken in een keer te wassen.
  11. Een modem worden met een supersonische wifi-snelheid en een megasimpel wachtwoord.
  12. Een wandelende kapstok worden zodat je je puber achter zijn kont kunt aanlopen en hij zijn jas/tas/trui een keer niet op de grond gooit.
  13. Een half uur na het avondeten in een frituur veranderen zodat je in de snackbehoefte van je puber kunt voorzien.
  14. Veranderen in een stootkussen als je puber een mental breakdown heeft en behoefte heeft om ergens op te slaan.
  15. Een stofzuiger worden met extra zuigkracht en megalange slang en kopstuk zodat je makkelijk in alle uithoeken van die puberkamer kunt zuigen.
  16. Een kloon van jezelf worden zodat als je puber een heel lang onsamenhangend verhaal ophangt jij niet hoeft te luisteren.
  17. Jezelf omtoveren tot een real life zoekmachine om alle verloren puberitems terug te vinden.
  18. Een übergrote, niet te missen prullenbak worden waar je pubers, hopelijk, al die lege verpakkingen in gooien.
  19. Een spiegel worden met het juiste licht en de leukste filters, zodat elke snapchat/instagram/tiktok-foto en -video meteen lukt.
  20. In een handdoekendroger veranderen die meteen alle handdoeken droogt die je puber gebruikt na het douchen.
  21. Jezelf in een groot hart vervormen om te laten zien dat hoe vaak je jezelf ook moet veranderen, je liefde voor je bloedjes oneindig is.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Huh, waarom spreekt de minister-president specifiek jongeren toe?

Tijdens de persconferentie van afgelopen donderdag richtte minister-president Rutte zich specifiek tot...
Lees verder