De puber legt het zelf even uit: 15 redenen waarom Fortnite zo kapot leuk is

Fortnite, zó leuk is het

Voor wie het afgelopen jaar onder een steen heeft gelegen: Fortnite Batlle Royale is op dit moment een van de meest populaire games ter wereld met meer dan 200 miljoen spelers. Omdat we niet altijd snappen wat onze pubers zo leuk aan dat gamen vinden, laten we hen het zelf vertellen.

Ineens was daar het spel Fortnite. Mijn zoon vroeg of hij dat mocht downloaden. Ik twijfelde, want gratis en dat hadden we eerder gedaan met een gehackt account als gevolg, maar na dagen zeuren liet ik hem zijn gang gaan. Zijn account, als dat gehackt zou worden, zijn probleem.

In de maanden die volgden ontpopte mijn puber zich tot een Fortnite fanaat. Urenlang speelde hij het. In het kort: het spel begint met 100 spelers die uit een vliegende bus moeten springen en op een eiland terecht komen. Daar gaan ze de strijd met elkaar aan. Wie als laatste overblijft wint. Je speelt dit spel alleen, samen, of met een squad (groep). Mijn puber gamet samen, maar wel alleen. Wat inhoudt dat hij een squad vormt met zijn vrienden, maar ieder gewoon vanuit zijn eigen slaapkamer inlogt.

Na de zoveelste ruzie, ‘Game je nu al weer/nog steeds?’, en mijn zoveelste ‘Dat stomme spel ook’ , zette mijn puber me voor zijn televisie en liet me zien waarom hij deze game zo leuk vindt. Ik moet eerlijk zeggen, dat het best wel een bizar en spannend spel is. Alleen al het feit dat je uit een bus moet springen en ergens op een eiland landt. Daarna ontstaat er een soort mix van verstoppertje, balletje trap, landje veroveren en levend stratego. En moet je die 99 anderen op dat eiland zoeken en uitschakelen. En haast is geboden want niet alleen heeft de eerste die hout, staal, wapens en potions (soort toverdrankjes) vindt, meer kans om te overleven en dus te winnen, en het eiland wordt ook steeds kleiner door een grote storm.

Om hem toch even uit zijn game-modus te halen liet ik mijn zoon een top 15 tikken, zodat wij nu ook allemaal snappen waarom ze uuuuurenlang met hun puberneusjes tegen dat scherm geplakt zitten. Het woord is aan de puber.

15 redenen waarom ik Fortnite zo leuk vind:

 1. De game zelf is GRATIS (jaja, echt waar), alleen je kan wel in game skins kopen, dat is zeg maar de outfit van je mannetje (poppetje).
 2. Het is eigenlijk een soort Hunger Games, maar dan  zonder drama – gelukkig ;).
 3. Je kunt een Boogey Bomb gooien waardoor de ‘mannetjes’, je tegenstanders dus, niet meer kunnen schieten, maar MOETEN dansen! De dansjes zijn echt kapot leuk en het is echt heel grappig om te zien.
 4. Met je vrienden speel je tegen andere vriendengroepen.
 5. Je kan het oneindig vaak opnieuw spelen.
 6. Er gebeuren steeds andere grappige dingen, dus geen enkel potje is hetzelfde.
 7. Je moet de andere spelers wel elimineren, maar er zit geen bloed bij (en dat vinden ouders dus belangrijk).
 8. Je kunt je eigen fort bouwen door bomen om te hakken.
 9. Met je squad is het de uitdaging om te landen op plaatsen als Fatal fields en Tilted towers omdat daar de beste spullen liggen.
 10. Je kunt elkaar ‘trollen’ (treiteren, stangen) met stairway to heaven (een trap bouwen zodat je van bovenaf naar het eiland kijkt) of impulse grenades (waarmee je spelers wegblaast, zeg maar).
 11. Iedereen is gelijk, je kunt wel met geld een skin kopen, maar je wordt niet sterker of zo. Je kunt dus ook zonder geld uit te geven net zo goed zijn als de rest.
 12. Variërende wapens, van een pistool tot aan een sniper.
 13. Lachen met je vrienden tijdens het spelen.
 14. Het is heel makkelijk om te leren (ook voor ouders!!).
 15. Het #1 Victory Royale teken nadat je hebt gewonnen.

Nieuwsgierig? Kijk dan de trailer voor de mobiele versie:

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

8 hilarische Whatsapp gesprekken tussen Saskia en haar pubers

Nee, bellen doet Saskia eigenlijk niet met haar pubers, whatsappen des te...
Lees verder