14 dingen die je puber als baby al had en nu nog gebruikt

14 dingen die je puber als baby al had en nu nog gebruikt
Deze dingen had je puber als baby al...

Toen zoveel jaar geleden je puber werd geboren kwamen er ineens allerlei spullen in huis waar je nog nooit van had gehoord, zoals zinkzalf en hydrofiel luiers. Grappig genoeg heb je nu die blakende baby een puber is nóg steeds die spullen in huis.

 1. Zinkzalf

  Ofwel sudocreme, zoals de meeste mensen het noemen. Dit goedje was ooit handig om de luieruitslag van je baby tegen te gaan, nu doet het wonderen bij pukkels en puistjes.

 2. Zwitsal babyshampoo

  Er kan niks op tegen die geur van een pas gewassen baby. Die bekende Zwitsal-geur waar je hele huis naar ruikt eenmaal bevallen. Die geur hangt nu nog steeds in je huis, want pubers, en vooral pubermeisjes, zweren bij Zwitsal. Omdat zij het óók zo lekker vinden ruiken.

 3. Snoetendoekjes

  Tig jaar geleden ging je de deur niet uit zonder die doekjes, die voor het gezicht zijn bedoeld, maar voor alles gebruikt kunnen worden. Hoe vaak heb je er geen wc-bril op een openbaar toilet mee schoongemaakt? Juist. Die doekjes gebruiken je pubers nog steeds. Makkelijk om even snel je gezicht mee schoon te maken. Scheelt toch weer wassen met water en zeep. En bovendien ruik je meteen fris. Oh, en ‘s avonds zijn die doekjes heel handig om je make up ermee af te halen.

 4. Billendoekjes

  Die vallen in de categorie snoetendoekjes, doekjes waar je dus niet zonder kunt. En omdat pubers vies van alles zijn, en dus ook van zichzelf, is het fijn dat je je kont kunt afvegen met iets dat niet alleen fris aanvoelt, maar ook fris ruikt.

 5. Plastic babylepeltje

  Weet je nog dat eerste hapje? Met een klein bamboo lepeltje, met duurzaam siliconen, want allemaal goed voor het milieu, waarmee je dat eerste fruithapje bij je baby naar binnen duwde? Datzelfde lepeltje is nu heel handig voor pubers die net een beugel hebben. En hun mond niet ver open kunnen doen. En dus kleine hapjes moeten nemen.

 6. Babyfoon

  Je kon vroeger niet zonder, nu is het totaal overbodig. Je puber doet er echter zijn voordeel mee. De ontvanger staat nu wel naast jou, zodat je puber van boven orders kan doorgeven naar beneden: of je een tosti kunt maken, bijvoorbeeld.

 7. Kruik

  Die leuke warmwaterkruik waar je alle darmkrampjes die je baby had mee bestreed is nu die leuke warmwaterkruik waar je menstruatiepijn, schoolziektes en algehele malaise van je puber mee weg tovert.

 8. Babywattenstaafjes

  Van die staafjes waarmee je nooit te diep in het oor, of neusje, van je baby ging als je dat schoon wilde maken omdat er een ‘stop’ op zat. Die handige dingen gebruiken je pubers nu nog steeds zodat zij ook zij niet te diep naar binnen gaan.

 9. Zachte haarborstel

  Die donshaartjes van je baby konden alleen maar geborsteld worden met een heel zachte haarborstel. Die je puber nu nog steeds gebruikt om dezelfde reden: lekker zacht.

 10. Hydrofiel luiers

  Waarschijnlijk had je nooit gedacht dat je zo lang in de luiers zou zitten, maar je vindt die dingen nog steeds in de was. Ze zijn immers perfect om je haar mee te drogen en handig om de overblijfselen van allerhande diy-projecten mee om te ruimen.

 11. Babyolie

  Die heerlijke lavendelbabyolie waarmee je je baby vroeger van top tot teen insmeerde, gebruikt diezelfde baby nu als puber. Want het is zacht, ruikt lekker en je kunt je haar er behoorlijk goed mee stylen.

 12. Melkpoederdoseerbakjes

  Weet je nog, die toren van bakjes die je had zodat je de hele dag de juiste hoeveelheid melkpoeder voor een flesje had? Die bakjes blijken nu heel goed te zijn om alle beugel-attributen, wax, elastiekjes, stokers, in op te bergen. Of sieraden. Of elastiekjes, speldjes en haarclips. Of… of.. nou ja, waarvoor niet eigenlijk?

 13. Babypoeder

  In het kader van zachte billen strooide je dit goedje dagelijks op je baby’s billen. Nu gebruikt je puber het als deo (echt waar) en om een out of bed-look haarstyle te creëren.

 14. Knuffel

  Gelukkig veranderen sommige dingen nooit. En stapt je puber met diezelfde knuffel die in de wieg lag in bed. Want niks is zo fijn om dat vertrouwde beestje (of lapje, of dekentje) bij je te hebben. Ruikt vertrouwd, want het ruikt naar vroeger!

Geschreven door
More from Saskia Smith

Met Duncan Laurence vinden pubers het Eurovisie Songfestival wél leuk

Het was niet een heel onverwachte uitkomst dat Duncan Laurence door zou...
Lees verder