15 dingen die voor pubers makkelijk lijken, maar moeilijk zijn en vice versa

Pubers zitten best ingewikkeld in elkaar. Want dingen die ogenschijnlijk makkelijk zijn, kunnen ze niet en dat waarvan we denken dat het een brug te ver voor ze is, doen ze in een handomdraai. En ja, dat maakt dat we die pubers soms niet snappen. 

 1. Ze vinden jouw goed verstopte chocolade – achter de broodtrommel, in een oud blikje, onder theezakjes – met hun ogen dicht, maar de prullenbak vinden om iets weg te gooien kunnen ze niet.
 2. De dop op de pindakaaspot draaien is een techniek die ze niet kunnen doorgronden, maar geef ze een controller en binnen vier tiende seconde vinden ze hun weg in een compleet onbekende wereld vol monsters en bizarre robots in een nieuwe game.
 3. Onthouden dat ze het licht uit moeten doen is voor hen hogere wiskunde, maar de exacte locatie van hun oplader van hun telefoon weten ze op elk moment van de dag.
 4. En over dat wiskunde, het lukt ze niet om die sommen in hun puberbrein te krijgen, maar ze weten wel precies tot op drie cijfers achter de komma te berekenen welk cijfer ze moeten halen om een 5,45, dus voldoende, te staan.
 5. Franse woordjes stampen is onbegonnen werk, maar naar die ene leuke Jean Pierre uit Parijs waarmee ze na de zomervakantie vrienden zijn geworden op Snapchat, tikken ze hele France volzinnen die grammaticaal ook nog kloppen.
 6. Opstaan is een beweging die ze onmogelijk kunnen uitvoeren, maar hinkstapspringen over alle hun troep in hun kamer doen ze met hun ogen dicht.
 7. Hun sleutels vinden is een ingewikkeld proces dat enkele uren in beslag neemt, hun telefoon vissen ze binnen een seconde onder een stapel kleren in een wasmand in de schuur vandaan.
 8. Als je vraagt of ze boodschappen kunnen doen dan kunnen ze met moeite één ding onthouden, maar hun 361 wachtwoorden voor al hun social accounts lepelen ze zonder enige moeite op.
 9. Een bord in de vaatwasser zetten doen ze met twee linkerhanden, en dan nog staat het achterstevoren erin, een tosti hamkaastomaatei met mayonaise is met twee keer met hun vingers knippen klaar.
 10. Ze kraken tevergeefs hun hersens als je vraagt hoeveel geld ze uit hebben gegeven in de stad, en wat ze nog over hebben, maar schudden het bedrag dat jij ze nog aan zakgeld verschuldigd bent zo uit hun mouw.
 11. Ze ontberen de motoriek om te helpen met elk denkbaar klusje in huis, maar roep ‘pizza’ en ze staan ineens voor je met een bord én bestek in hun handen, en trekken met hun voet de kruk naar zich toe zodat ze voor de televisie kunnen gaan zitten eten.
 12. Een cadeautje inpakken met papier, schaar, en plakband lukt ze niet, maar geef ze een beetje bakpoeder en wat lijm en ze produceren een emmer vol felgekleurd slijm.
 13. Een beetje behoorlijk een ei bakken, is een onuitvoerbare taak, maar een dubbele chocolade brownie fudge taart met karamel topping zetten ze zonder met hun ogen te knipperen zo op tafel.
 14. Als je vraagt of ze in plaats van inspreken gewoon kunnen tikken als ze je appen, weten ze niet wat ze moeten doen, maar de boodschap doorgeven in louter smileys kunnen ze als een malle.
 15. Ze snappen niks van lichtinval als je het hebt over Rembrandt, maar hun selfies maken ze met de meest perfecte lichtinval denkbaar.

 

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Goed idee: klaaglijn voor pubers zodat ze jou niet de hele tijd lastigvallen

Hou het thuis gezellig en schakel voor pubers de puberklaaglijn in. Daar kunnen ze alles droppen wat hun dwars zit zonder jou lastig te...

Spannende horrorfilm: troep van je puber

Die troep van je puber, als je niet beter weet, zou je denken dat je in een horrorfilm bent beland. En dat ben je...

9 hilarische Whatsapp-jes die pubers sturen

Het liefst appen we de hele dag met onze pubers. Omdat ze van die heerlijke, leuke, grappige appjes sturen.  1. De schoolfoto is niet echt...

Zo wordt je zoon een echt leuke man

Natuurlijk moeten ze netjes eten, iedere dag een schone onderbroek aantrekken en hun piemel wassen. Maar al die subtielere dingen des levens, hoe leer...

Sandra is het gevreet van haar pubers zat, en zet ze op rantsoen

Twee kilo kaas gaat er per week doorheen in het huishouden van Sandra, zo liet ze Tis Hier Geen Hotel gisteren weten. 'Zelfs als...

Deze hadden we gemist: Kevin the Teenager

Een volwassen man die net zulke domme dingen doet als onze pubers. En dan Engels en met ontzettende droogkloten van ouders. Een hilarische serie...

Wil je weten hoe het is om pubers te hebben? Probeer deze digitale oefenpuber

Niets kan je voorbereiden op de puberteit, de periode waarin die lieve meegaande schattebout, verandert in een mokkende, onredelijke bom vol emoties. Zou het...

Die paar keer dat pubers niet alléén maar vreselijk waren

Niet alle tieners zijn chagrijnig en zitten de hele dag op hun telefoon te koekeloeren. Soms zijn ze namelijk best te doen. Neem nou...

22 Dingen die elke ouder tegen zijn puber zegt op Koningsdag

De meeste pubers kijken al dagen van te voren uit naar Koningsdag. Ze maken grootse plannen om met vrienden en vriendinnen op stap te...