15 dingen die voor pubers makkelijk lijken, maar moeilijk zijn en vice versa

Pubers zitten best ingewikkeld in elkaar. Want dingen die ogenschijnlijk makkelijk zijn, kunnen ze niet en dat waarvan we denken dat het een brug te ver voor ze is, doen ze in een handomdraai. En ja, dat maakt dat we die pubers soms niet snappen. 

 1. Ze vinden jouw goed verstopte chocolade – achter de broodtrommel, in een oud blikje, onder theezakjes – met hun ogen dicht, maar de prullenbak vinden om iets weg te gooien kunnen ze niet.
 2. De dop op de pindakaaspot draaien is een techniek die ze niet kunnen doorgronden, maar geef ze een controller en binnen vier tiende seconde vinden ze hun weg in een compleet onbekende wereld vol monsters en bizarre robots in een nieuwe game.
 3. Onthouden dat ze het licht uit moeten doen is voor hen hogere wiskunde, maar de exacte locatie van hun oplader van hun telefoon weten ze op elk moment van de dag.
 4. En over dat wiskunde, het lukt ze niet om die sommen in hun puberbrein te krijgen, maar ze weten wel precies tot op drie cijfers achter de komma te berekenen welk cijfer ze moeten halen om een 5,45, dus voldoende, te staan.
 5. Franse woordjes stampen is onbegonnen werk, maar naar die ene leuke Jean Pierre uit Parijs waarmee ze na de zomervakantie vrienden zijn geworden op Snapchat, tikken ze hele France volzinnen die grammaticaal ook nog kloppen.
 6. Opstaan is een beweging die ze onmogelijk kunnen uitvoeren, maar hinkstapspringen over alle hun troep in hun kamer doen ze met hun ogen dicht.
 7. Hun sleutels vinden is een ingewikkeld proces dat enkele uren in beslag neemt, hun telefoon vissen ze binnen een seconde onder een stapel kleren in een wasmand in de schuur vandaan.
 8. Als je vraagt of ze boodschappen kunnen doen dan kunnen ze met moeite één ding onthouden, maar hun 361 wachtwoorden voor al hun social accounts lepelen ze zonder enige moeite op.
 9. Een bord in de vaatwasser zetten doen ze met twee linkerhanden, en dan nog staat het achterstevoren erin, een tosti hamkaastomaatei met mayonaise is met twee keer met hun vingers knippen klaar.
 10. Ze kraken tevergeefs hun hersens als je vraagt hoeveel geld ze uit hebben gegeven in de stad, en wat ze nog over hebben, maar schudden het bedrag dat jij ze nog aan zakgeld verschuldigd bent zo uit hun mouw.
 11. Ze ontberen de motoriek om te helpen met elk denkbaar klusje in huis, maar roep ‘pizza’ en ze staan ineens voor je met een bord én bestek in hun handen, en trekken met hun voet de kruk naar zich toe zodat ze voor de televisie kunnen gaan zitten eten.
 12. Een cadeautje inpakken met papier, schaar, en plakband lukt ze niet, maar geef ze een beetje bakpoeder en wat lijm en ze produceren een emmer vol felgekleurd slijm.
 13. Een beetje behoorlijk een ei bakken, is een onuitvoerbare taak, maar een dubbele chocolade brownie fudge taart met karamel topping zetten ze zonder met hun ogen te knipperen zo op tafel.
 14. Als je vraagt of ze in plaats van inspreken gewoon kunnen tikken als ze je appen, weten ze niet wat ze moeten doen, maar de boodschap doorgeven in louter smileys kunnen ze als een malle.
 15. Ze snappen niks van lichtinval als je het hebt over Rembrandt, maar hun selfies maken ze met de meest perfecte lichtinval denkbaar.

 

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Rapper gaat viral met ‘ode aan het mbo’

Rapper Nigel Sean haalde inspiratie uit een sketch van Arjen Lubach over het mbo ('Gefeliciteerd, je bent nu laag-opgeleid'), terwijl mbo helemaal niet 'laag'...

‘Mijn zoon heeft een tussenjaar en doet… geen ene reet’

De zoon van Marloes' vriendin Margreet (50) deed vorig jaar eindexamen vwo. Nu doet hij bijna niks. En zij wordt er knettergek van. > "Het zit...

Op tijd thuiskomen in 101 irritante stappen

Als jij met je puber afspreekt dat ze om 6 uur thuis moet zijn, betekent dat niet per se dat je puber dan ook...

Zullen we het eens hebben over leraren en hun vakantie?

Marloes blijft het raar vinden: hoe kan het toch dat leraren aan de ene kant steen en been klagen over werkdruk en ze aan...

Pubers geven les over lhbt aan brugklassers

Lesgeven over lhbt aan brugklassers, pubers Yente (16) en Teun (17) spenderen er maar wat graag hun pauze aan. In een interview in Vice...

De dokter legt het even uit: zo gevaarlijk is lachgas

Deze dokter van het Amsterdamse OLVG ziekenhuis legt op lokale zender AT5 heel duidelijk uit hoe het kan dat na het gebruik van lachgas...

Aan deze 11 dieren doen pubers ons denken op maandagochtend

De voorjaarsvakantie is nu voor iedereen voorbij en alle pubers moet weer vroeg de deur uit. En laat dat nou niet bepaald heel goed...

Federer tenniste als schuchtere zeventienjarige puber ook al in Rotterdam

Als je hem nu ziet kun je je bijna niet voorstellen dat toptennisser Roger Federer ooit een schuchtere puber was.  Die bovendien de hots...

Zo herkenbaar: gillende ouders langs de lijn

Ook dit weekend langs de lijn gestaan? En je ook zo geërgerd aan gillende en schreeuwende ouders? Onderstaande video legt uit waarom die ouders...