Dingen die ik (stiekem) doe sinds mijn kinderen pubers zijn

Dingen die ik (stiekem) doe sinds mijn kinderen pubers zijn
Stiekem dingen doen

De puberteit, dat is een fase waarin je je als ouder ook moet aanpassen. Martine heeft daar inmiddels haar weg in gevonden. Overigens niet tot genoegen van al haar huisgenoten. Vooral de kat moet het ontgelden. En haar kinderen kunnen de chocola niet meer vinden.

Net zo hard praten als ik doe tegen mijn hardhorende, bejaarde vader. Omdat ze anders niet horen wat ik zeg omdat er hetzij oordoppen in de oren, hetzij koptelefoons op de hoofden zit.

Fluisteren door de telefoon of naar een andere kamer gaan als ik met vriendinnen praat. Je krijgt het namelijk keihard terug. Inclusief commentaar.

Eten verstoppen op plekken waar ze niet kijken. Zin in chips of chocola? Vergeet het maar, het is op voordat jij een stukje wilt. Sindsdien liggen er chocoladerepen in mijn onderbroekenla (de enige plek in huis waar ze niet zoeken naar eten)

Heel zacht naar de keuken sluipen om daar mijn deel van de chips of popcorn in te nemen en dan hopen dat het niet kraakt.

Zorgen dat er altijd voldoende brood en calorierijk beleg in huis is, zoals pindakaas en smeerkaas. Zodat ik me niet van het werk niet naar huis hoeft te haasten omdat er kinderen zijn die gillen van de honger.

-Foto’s van ze maken en op Facebook zetten. Dat willen ze echt, echt, echt niet. In plaats daarvan post ik heel vaak foto’s van mijn kat.

De badkamer- en de wc-deur altijd op slot draaien. De gedachte alleen al aan hun moeder naakt zien, vinden ze al niet te verdragen.

Stiekem drinken. Voorheen stond de fles bij het eten pontificaal op tafel. Maar nu doen we dat niet meer, in het kader van het goede voorbeeld. Nu stel ik mijn glas verdekt op en nip ervan, als ze niet kijken.

Deuren van slaapkamers standaard dicht doen, om mezelf zo het zicht op de rotzooi daarbinnen te ontnemen.

De WiFi-router uitzetten, om (even) een einde te maken aan het gamen, appen en computeren.

Filmpjes bekijken van de Wiskundejuf, ondanks dat ik een rechtgeaarde alfa ben. Omdat ze toch soms komen vragen of ik ze wil helpen met huiswerk..

Af en toe met mijn hand over mijn hart strijken en hun boterhammen smeren, helpen spullen zoeken en ze met de auto naar school of sport brengen.

 

 

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Wat te doen met de MoMo Challenge?

Een school in Nijmegen heeft ouders gewaarschuwd voor de MoMo Challenge. Het...
Lees verder